Зеленський із ЗСУ в Одесі: Я вже маю алергію на слово “капітуляція”

 

Президент Володимир Зеленський під час робочої поїздки до Одеської області 11 жовтня взяв участь у заходах, присвячених Дню захисника України, та вручив військовим державні нагороди.

Виступаючи перед військовослужбовцями та ветеранами АТО/ООС в Одесі, глава держави підкреслив, що свято Дня захисника України об’єднує професійних військових, добровольців, медиків, волонтерів, активістів та журналістів, які працюють у зоні бойових дій.

“Без перебільшення: це – наше національне свято. І всі, кого я назвав, – справжні герої України. Якщо дозволите – чарівники”, – сказав він.

Володимир Зеленський від імені всього українського народу подякував кожному за високий професіоналізм, звитягу, незламність, за мужнє та героїчне виконання завдань, спрямованих на захист України.

Також глава держави спростував наміри, озвучені членами фракції “Слуга народу”, щодо скасування пільг ветеранам війни на Донбасі. “Держава й надалі виконуватиме свої соціальні зобов’язання перед тими, кому вона завдячує своїм існуванням”, – наголосив президент.

Зеленський наголосив, що працює 24 години на добу над припиненням війни на сході України, а питання повернення тимчасово окупованого Криму буде наступним викликом.

“Я обіцяв припинити війну на сході та відновити територіальну цілісність України. Сьогодні на це спрямовані всі наші, всі мої особисті зусилля – 24 години на добу”, – підкреслив він.

Президент наголосив, що його позиція в питанні досягнення миру на сході країни незмінна: “Донбас – це Україна. І там повинен панувати мир. Має відбутися повне припинення вогню, повернення всіх наших полонених, виведення іноземних військових формувань, встановлення контролю над державним кордоном. А місцеві вибори там мають відбутися виключно за українським законодавством під наглядом не кулеметів, а міжнародних спостерігачів”.

Крім того, він підкреслив, що питання тимчасово окупованого Криму не залишається поза увагою: “Ми не забуваємо й ніколи не забудемо про анексований Крим, повернення якого стане нашим наступним викликом”.

“Повірте, я вже маю алергію на слово «капітуляція». І хочу вкотре всіх запевнити: жодної здачі національних інтересів не буде. Це – не про мене. І це – не про Україну”, – додав Зеленський.

Глава держави підкреслив, що “своєрідний фундамент, який посилить українську позицію, складають грамотна й виважена дипломатія, потужний сектор безпеки та оборони, відродження економіки й забезпечення добробуту громадян України”.

За його словами, активні заходи, спрямовані на реалізацію вищезазначеного, закладаються в нову редакцію Стратегії національної безпеки України, інформує пресслужба президента.

Читайте також:
Зеленський озвучив умову для побудови стіни з окупованими територіями

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна