Фінляндія призупинила експорт зброї в Туреччину через операцію в Сирії

 

Фінляндія рішуче засудила наступ Туреччини на Сирію і через це вирішила заморозити видачу ліцензій на продаж зброї цій країні.

Про це повідомляє телерадіокомпанія Yle.

Фінський прем’єр-міністр Антті Рінне заявив, що Держрада не видаватиме нових ліцензій на експорт зброї в Туреччину.

За словами глави уряду, дії Туреччини ускладнюють і так гостру кризу в регіоні.

“Ми вкрай стурбовані наслідками дій Туреччини для гуманітарної ситуації в Сирії. Військові дії можуть призвести до появи нових біженців, які прагнуть покинути регіон. Нам важливо підготуватися до цього також на рівні ЄС”, – заявив Рінне.

Міністр оборони Антті Кайкконен обґрунтовує рішення заморозити експорт зброї тим, що Туреччина почала військову операцію в Північній Сирії, і Фінляндія не експортує зброю до воюючих країн або держав, що порушують права людини. Кайкконен охарактеризував ситуацію в Північній Сирії як серйозну.

Як інформувала “Новинарня“, напереродні президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган оголосив про початок воєнної операції турецьких військ на території Сирії.

Заяви лідера Туреччини пролунали після озвучених ініціатив президента США Дональда Трампа вивести з Сирії американські війська, припинивши допомогу курдським загонам. Проти таких намірів Трампа виступив Конгрес.

Читайте також:
“Підтримуємо Україну”: турецькі дипломати прокоментували “кримський форум” у Стамбулі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна