Звільненим з полону морякам передали сертифікати на 2-кімнатні квартири: купив Пінчук

 

24 морякам, звільненим 7 вересня з російського полону, вручили сертифікати на двокімнатні квартири в Одесі.

Як повідомляє “Новинарня“, про це в середу, 2 жовтня, інформує Уповноважена ВР з прав людини Людмила Денісова та пресслужба Фонду Віктора Пінчука.

Нові двокімнатні квартири загальною площею 59,71 квадратних метрів розташовані в новобудові в прилеглому районі міста Одеси та будуть здані в експлуатацію до кінця 2019 року.

“Щойно в одеському готелі Decameron завершилася урочиста церемонія вручення сертифікатів на двокімнатні квартири 24 морякам, звільненим 7 вересня. Крім того, перед врученням сертифікатів було презентовано квартири, які розташовані в новобудові із налагодженою інфраструктурою в прилеглому районі міста Одеси”, – пише Денісова.

Фото з ФБ-сторінки Фонду Віктора Пінчука

За її словами, квартири “було придбано Фондом Віктора Пінчука за ініціативи президента України Володимира Зеленського”.

Фонд Пінчука повідомив, що олігарх підтримав ініціативу президента України Володимира Зеленського щодо забезпечення житлом 24-х військовополонених українських моряків та взяв на себе зобов’язання придбати для них квартири в Одесі або передмісті.

Зазначається, що інфраструктура житлового комплексу включає дитячі та спортивні території, дитячий садок, зони дозвілля, магазини та торговий центр.

Розподіл номерів квартир між власниками відбувся методом жеребкування.

Як інформувала “Новинарня“, 7 вересня відбувся обмін утримуваними особами між Україною і Росією у форматі “35 на 35”.
В Україну повернулися 24 військовополонені моряки, а також 11 цивільних осіб – Олег Сенцов, Олександр Кольченко, Роман Сущенко, Євген Панов, Микола Карпюк, Станіслав Клих, Павло Гриб, Олексій Сизонович, Володимир Балух, Артур Панов, Едем Бекіров.
На вимогу Кремля Київ у числі 35-ти віддав низку громадян України.

24 моряки, включно з двома співробітниками СБУ, були незаконно захоплені в полон військами РФ в районі Керченської протоки, коли здійснювали перехід на МБАКах “Бердянськ”, “Нікополь” і буксирі “Яни Капу” з Одеси в Азовське моря 25 листопада 2018 року.

Читайте також:
Сенцову й Кольченку надали тимчасове житло, – омбудсман

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна