У “Мечці” помер боєць 56 омпбр Володимир Аджавенко, поранений снайпером під Пісками

 

Близько 23:30 у суботу, 28 вересня, в Дніпропетровській обласній клінічній лікарні ім. Мечникова помер від важкого поранення, отриманого на фронті, військовослужбовець 56 омпбр Володимир Аджавенко.

Першим про смерть “Аджі” повідомив його побратим Микола Ворошнов “Канада”, який свого часу служив і воював разом із Володимиром у складі БСП “Донбас” Нацгвардії.

Невдовзі смерть воїна підтвердили також у його нинішньому підрозділі.

“На жаль, вчора вночі в лікарні імені Мечникова обірвалось життя нашого бойового побратима Володимира Аджавенка. Його бойова травма виявилась несумісною із життям. Лікарі боролись за життя Володі до останнього…
Висловлюємо співчуття родині загиблого воїна. Герої не вмирають!!! Царство тобі небесне і земля нехай тобі буде пухом, Володимире!” – ідеться в дописі на ФБ-сторінці 56-ї окремої мотопіхотної Маріупольської бригади.

Володимир Анатолійович Аджавенко “Аджа” народився 1995 року, жив у місті Маріуполь Донецької області.

Був розвідником-навідником – бійцем батальйону “Донбас” у складі Нацгвардії, пройшов бої за Широкине.

Згодом підписав контракт із ЗСУ, служив у 56-й мотопіхотній бригаді. Військове звання – старший сержант.

Фатальне поранення в голову від кулі снайпера Аджавенко отримав 11 вересня поблизу селища Піски під Донецьком. Через міськлікарню Селидового був евакуйований у Дніпро, в “Мечку”. Переніс уночі складну операцію і на ранок навіть опритомнів. Надалі перебував на апараті штучної вентиляції легенів. Але поранення було дуже тяжким.

Лікарі біля Володимира “Аджавенка” в “Мечці”. Фото: ФБ Сергій Риженко

12 вересня головлікар лікарні імені Мечникова Сергій Риженко писав у “Фейсбуці”:
“Приходячи до тями, він подивився нам в очі. Операція, надія. Нейрохірург Ігор Кирпа, анестезіологи Дмитро Макаров, Костянтин Клименко, рятуючи, цілу ніч оперували бійця.
Володимир, 24 ​​роки, старший сержант, у зоні ООС отримав найважче вогнестрільне поранення, найімовірніше снайперське… Куля увійшла під оком і вийшла через скроневу кістку, розламавши кістки черепа на своєму шляху. Розтрощення лівої півкулі, критична крововтрата. Реаніматологи негайно перелили більше літра препаратів крові…”

“Аджа. Спочивай, Брате. Кілька тижнів він боровся за своє життя після кульового поранення в голову, але так і не виграв цей бій зі смертю”, – написав у соцмережі побратим померлого Микола Ворошнов.

“Йдучи на чергову чашку кави з подругами, або піднімаючи черговий кухоль пива з друзями, пам’ятайте про тих, хто платить найвищу ціну за те, щоб ми могли робити це в мирних містах України, пам’ятайте про той біль, який несуть їх родини…
Позивний Аджа. Ми майже разом прийшли в “Донбас” і спочатку жили разом в одній кімнаті. Постійно спати мені не давав, падлюка))) Пам’ятаю, як він шаленів перед першим бойовим виходом у Широкине і як ми святкували бойове хрещення… Нехай Боги приймуть тебе за своїм розкішним столом”.

“Ми живі завдяки їм”, – додав Ворошнов.

За даними “Новинарні“, Володимир Аджавенко – тринадцята втрата ОС унаслідок бойових дій у вересні.

1 вересня у дніпровській лікарні ім. Мечникова помер сержант 24 обмр Олександр Грицаюк, який був поранений під Мар’їнкою 25 серпня.

2 вересня біля Водяного внаслідок поранення снайпером загинув 24-річний старший солдат Андрій Проценко, військовослужбовець 138-ї радіотехнічної бригади ПС ЗСУ, відряджений до 36-ї бригади морської піхоти в зону ООС.

4 вересня на Світлодарській дузі від кулі снайпера загинув 26-річний боєць полку “Азов” НГУ Едуард Шахов “Шах”.

5 вересня від снайперської кулі поблизу Горлівки загинув гранатометник 53-ї окремої механізованої бригади ЗСУ сержант Михайло Ткачишин.

Внаслідок обстрілу 11 вересня під Волновахою загинули морські піхотинці з 36 обрмп прапорщик Микола Обуховський і матрос Олександр Линчевський.

12 вересня в результаті ворожого обстрілу загинув молодший сержант із 15-го Слов’янського полку Нацгвардії Валерій Шатурський.

Майор ЗСУ Михайло Цимбалістий загинув 13 вересня від кулі снайпера.

14 вересня в Харківському госпіталі внаслідок важких поранень помер старший сержант Максим Кондратюк із 8-го окремого полку спецпризначення ЗСУ, поранений 10 вересня.

17 вересня загинув військовослужбовець 24-го окремого штурмового батальйону “Айдар” 53-ї окремої механізованої бригади ЗСУ Владислав Рой.

24 вересня під Мар’їнкою від кулі снайпера загинув старший солдат 28-ї механізованої бригади Андрій Сторожук.

27 вересня в районі Світлодарська поліг старший лейтенант Олександр Марків, позивний “Сумрак”, із Бригади швидкого реагування НГУ.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна