“Нафтогаз” у вересні знижує ціну на паливо, але прогнозує ріст тарифів

 

“Нафтогаз України” розрахувала нову ціну природного газу для потреб населення та інших споживачів за ПСО, що діятиме у вересні, і водночас прогнозує зростання цін із завершенням теплої пори року.

Як повідомляє “Новинарня“, про це в четвер, 12 вересня, інформує пресслужба національної акціонерної компанії.

Відтак, ціна газу, за якою “Нафтогаз” продає його у вересні газзбутам та постачає споживачам за ПСО, визначена на рівні 4 493,64 грн за тисячу кубометрів (без врахування ПДВ і транспортних витрат).

“Порівняно з серпнем вартість газу зменшиться на 3,4%. Кінцева ціна газу в регіонах України залежить від тарифу на розподіл газу, встановленого НКРЕКП для відповідного обл- чи міськгазу. Постачальники газу зобов’язані інформувати своїх споживачів про кінцеву ціну”, – зазначили у пресслужбі НАК.

Загалом із квітня цього року ціна, за якою “Нафтогаз” продає газ для потреб населення та інших захищених споживачів, знизилася майже на 28%, повідомили у компанії.

Водночас у “Нафтогазі” попередили, що із завершенням теплої пори року очікується підвищення попиту на газ та можливе зростання цін на нього – як на європейському ринку, так і в Україні.

“Щоб захистити споживачів за ПСО від сезонного коливання цін, “Нафтогаз” пропонує їм скористатися пропозицією “Газовий запас” та придбати газ на всю зиму за фіксованими літніми цінами”, – зазначити у компанії.

І нагадали: щоб скористатися цією пропозицією, необхідно звернутися до свого постачальника газу, підписати додаткову угоду та оплатити необхідні обсяги газу до 25 вересня.

Як інформувала “Новинарня“, “Нафтогаз” попереджатиме міста-боржники про загрозу залишитись без тепла.

Читайте також:
“Нафтогаз” переміг “Газпром” у суді в Люксембурзі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна