Російський шпигун Лазаренко з “Укроборонпрому” отримав 9 років тюрми

 

До дев’яти років тюрми засудили агента воєнної розвідки РФ, який працював на одному із підприємств державного концерну “Укроборонпром” у Запоріжжі й передавав росіянам таємну інформацію.

Про це повідомив пресцентр СБУ.

Відомо, що засудженим є Олексій Лазаренко, який працював на стратегічному для України авіаремонтному заводі “МіГремонт” в місті Запоріжжя.

Шевченківський районний суд міста Києва визнав фігуранта справи винним у скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 111 КК України (державна зрада), та призначив покарання у вигляді дев’яти років позбавлення волі.

“Співробітники контррозвідки встановили, що мешканець Запоріжжя був завербований у 2014 році на тимчасово анексованій території АР Крим кадровим співробітником Головного управління Генштабу ЗС РФ для підтримки ідей “русского мира”, а також був матеріально зацікавлений. Задокументовано, що зловмисник за грошову винагороду збирав для російської спецслужби інформацію про різні аспекти функціонування підприємств вітчизняного ОПК та соціально-політичну обстановку в Запорізькому регіоні. Зібрані розвідувальні дані він надсилав через відпрацьовані йому офіцером ГУ ГШ ЗС РФ канали електронного зв’язку, а також передавав під час особистих зустрічей на території РФ, Республіки Білорусь і тимчасово анексованого Криму”, – ідеться в повідомленні.

Правоохоронці затримали агента в липні 2019 року під час перетину державного кордону з матеріалами розвідувального характеру і вилучили прихований магнітний носій інформації (мікро-SD), на якому містилися зібрані для передачі, за завданням російської сторони, розвідувальні відомості.

“Під час проведення досудового розслідування агент визнав свою вину та підписав угоду між прокурором і підозрюваним про визнання винуватості, яка була передана до суду для ухвалення вироку”, – поінформували у СБ України.

Як інформувала “Новинарня“, нещодавно співробітники контррозвідки викрили колишнього працівника українського Міністерства внутрішніх справ на розвідувальній діяльності на шкоду державній безпеці за завданням Федеральної служби безпеки Росії.

Читайте також:
У Сеймі Литви виступили за розслідування щодо впливу РФ на політику країни

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна