СБУ викрила експрацівника МВС, що шпигував на користь спецслужб Росії

 

Співробітники контррозвідки викрили колишнього працівника українського Міністерства внутрішніх справ на розвідувальній діяльності на шкоду державній безпеці за завданням Федеральної служби безпеки Росії.

Про це у середу, 31 липня, повідомляє пресслужба СБУ.

“Оперативники української спецслужби встановили, що мешканець Запоріжжя, колишній працівник органів внутрішніх справ України, перебуваючи на тимчасово окупованій території АР Крим, був завербований співробітником ФСБ РФ”, – йдеться в повідомленні СБУ, оприлюдненому 31 липня.

У спецслужбі додали, що за завданням “куратора” він через особисті зв’язки збирав розвідувальні відомості про суспільно-політичну і соціально-економічну ситуацію на Запоріжжі, а отриману інформацію передавав при виїзді до анексованого Криму.

Слідчо-оперативні дії у цій справі тривають, заявляють у СБУ.

Імені і прізвища підозрюваного у Службі безпеки не наводять.

Як повідомляла “Новинарня“, нещодавно в.о. голови СБУ Іван Баканов прийшов на зустріч “Слуги народу” з “пустими папочками”.

Читайте також:
СБУ викрила в Нацгвардії офіцера-росіянина, який цупив дані в штабі АТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна