У Сеймі Литви виступили за розслідування щодо впливу РФ на політику країни

 

Спікер Сейму Литви Вікторас Пранцкетіс підтримав проведення парламентського розслідування про вплив Росії на політичну систему країни й окремих політиків.

Про це повідомляє портал Delfi.

“Дискусії в Комітеті з національної безпеки і оборони Сейму про необхідність розслідування впливу Росії на нашу політичну систему і окремих політиків підтримуються і повинні бути реалізовані”, — заявив Пранцкетіс.

За його словами, професійне, компетентне парламентське розслідування дасть можливість поліпшити законодавчу базу, “щоби литовська політична система була стабільною і стійкою до зовнішніх загроз”.

“Кожен рік в аналізі загроз національній безпеці ми бачимо окремі випадки, коли Росія намагалася втрутитися в те, що відбувається в нашій країні, і сьогодні у нас є кілька судових справ за шпигунство. Тому нам необхідно знати, які масштаби втручання, наскільки ми стійкі і які заходи нам необхідно вжити, щоб уникнути незворотних наслідків. Ми говоримо про нашу найважливішу цінність — безпеку”, — стверджує Пранцкетіс.

Комітет Сейму з питань національної безпеки і оборони також починає парламентське розслідування можливих зв’язків члена Сейму Ірини Розової з російськими дипломатами і співробітниками служби безпеки.

В документі Державного департаменту безпеки Литви було зазначено, що Розова обговорювала з російськими дипломатами питання фінансової підтримки Альянсу росіян Литви.

Читайте також:
У Литві просять Amazon прибрати товари з радянською символікою

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна