У Литві просять Amazon прибрати товари з радянською символікою

 

Перший керівник Литви після відновлення незалежності Вітаутас Ландсбергіс у четвер, 22 серпня, звернувся до американського гіганта інтернет-торгівлі Amazon з проханням вилучити товари з радянською символікою.

Про це повідомляє портал Delfi.

Відкритий лист голові Amazon Джеффу Безосу колишній голова Відновного сейму Литви опублікував напередодні 80-річчя нацистсько-радянського пакту, який зумовив окупацію країн Балтії.

“На створеному вами Amazon поширюються товари з символами комуністичної тиранії СРСР, що здійснювала військові злочини і здійснювала геноцид з гітлерівським режимом. Конкретно – на диванних подушках і дитячих футболках зображені “серп і молот”, — пише Ландсбергіс.

“Думаю, що ви особисто могли про це не знати, так що я прошу звернути увагу на моє звернення і вжити заходи”, – йдеться в листі.

Як відомо, 23 серпня 1939 року нацистська Німеччина і Радянський союз підписали пакт Молотова-Ріббентропа, розділивши за допомогою його сфери впливу в Східній Європі.

Політики країн Балтії не раз закликали міжнародні компанії відмовитися від торгівлі товарами з радянською символікою, оскільки вони ображають жертв радянського терору.

Як повідомляла “Новинарня“, нещодавно компанія eBay, що спеціалізується на продажу товарів у інтернеті, зняла зі свого сайту товари з символікою “ДНР”.

Читайте також:
Польща прагне отримати від Німеччини компенсацію за напад у 1939 році

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна