Найбагатшим бізнесменом в історії став Джефф Безос з Amazon

 

Власник Amazon Джеффрі Безос став найбагатшим підприємцем в історії.

За даними Bloomberg, статки 53-річного засновника американської компанії Amazon.com станом на 8 січня досягли 105,1 млрд. доларів. Таким чином, Безос побив рекорд засновника Microsoft Білла Гейтса.

Основа капіталу Безоса – акції найбільшого у світі інтернет-рітейлера, які в ці дні досягли історичного максимуму і торгуються на рівні $1246 за штуку. Тільки в 2017 році вартість цінних паперів Amazon зросла на 50%, із 800 до 1200 доларів за акцію.
Це дозволило Безосу обійти Білла Гейтса та Воррена Баффета в рейтингу найбагатших людей планети.
З початку січня акції Amazon подорожчали ще на 6,62%.

“Перспективи Безоса в новому році також райдужні: згідно з прогнозом Morgan Stanley, в 2018 році акції Amazon будуть торгуватися на рівні $2000 за акцію. Це означає, що ринкова капіталізація інтернет-гіганта перевищить $1 трлн. при річному обсязі продажів більш $175 млрд.”, – пише Forbes.

Раніше найбагатшою людиною в історії вважався засновник Microsoft Білл Гейтс. Його капітал перевищив 100 млрд. доларів у 1999 році.
Джефф Безос сягнув цієї позначки наприкінці 2017 року.

Читайте також:
Молодий киянин увійшов до європейської тридцятки Forbes

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна