СБУ затримала агента російської воєнної розвідки. ВІДЕО

 

Співробітники Служби безпеки України затримали агента російської воєнної розвідки, який їхав у Воронеж на зустріч із своїм куратором.

Про це в п’ятницю, 5 липня, інформує пресцентр СБУ.

“Оперативники спецслужби встановили, що працівник одного із підприємств державного концерну «Укроборонпром», мешканець Запоріжжя, був завербований у 2014 році на тимчасово анексованій території АР Крим кадровим співробітником Головного управління Генштабу ЗС РФ на основі матеріальної зацікавленості та підтримки ідей «русского мира», – повідомляють у СБУ.

Правоохоронці задокументували, що зловмисник за грошову винагороду збирав для представників російської спецслужби інформацію про різні аспекти функціонування підприємств вітчизняного ОПК та соціально-політичну обстановку у запорізькому регіоні.

“Зібрані розвідувальні дані він надсилав через відпрацьовані йому офіцером ГУ ГШ ЗС РФ канали електронного зв’язку, а також передавав під час особистих зустрічей на території РФ, Республіки Білорусь та тимчасово анексованого Криму”, – кажуть у спецслужбі.

Правоохоронці затримали агента під час перетину державного кордону з матеріалами розвідувального характеру і вилучили прихований магнітний носій інформації (мікро-SD), на якому містилися зібрані для передачі, за завданням російської сторони, розвідувальні відомості.

За місцем проживання агента виявлено та вилучено комп’ютерну техніку і носії інформації, які використовувались для обробки, зберігання та передачі розвідданих, а також засоби зв’язку з іноземною стороною.

Зловмиснику оголошено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном 60 діб. Триває досудове слідство.

Як інформувала “Новинарня“, на окупованій Донеччині затримали свідка у справі про збиття літака МН17.

Читайте також:
СБУ затримала стрільця “ДНР” з “Охотніків”, який воював проти України під Пісками. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна