СБУ затримала стрільця “ДНР” з “Охотніків”, який воював проти України під Пісками. ВІДЕО

 

Співробітники Управління СБ України у Вінницькій області залучені до операції Об’єднаних сил затримали на Донеччині оголошеного в розшук бойовика терористичної організації «ДНР».

Про це в середу, 24 квітня, інформує прес-центр СБУ.

Оперативники спецслужби встановили, що мешканець Костянтинівки Донецької області навесні 2014 року приєднався до лав незаконних збройних формувань проросійських терористів.

“Перебуваючи у складі так званого угруповання «Охотніки», зловмисник зі зброєю в руках здійснював охорону захоплених бойовиками адмінбудівель та складів із військовою технікою, а також ніс чергування на блокпостах сепаратистів”, – інформують у спецслужбі.

Після відновлення у місті української влади влітку 2014 року, щоб уникнути кримінальної відповідальності, бойовик виїхав до Росії.

“У 2016 році зловмисник прибув до тимчасово окупованого Донецька, де проходив службу на посаді стрілка у батальйоні «Патріот» так званої «Республіканської гвардії ДНР». Протягом 2016-2018 року найманець брав активну участь у бойових діях проти підрозділів ЗСУ, що задіяні у районі проведення ООС поблизу населеного пункту Піски“, – йдеться у прес-релізі СБУ.

Унаслідок спільної спецоперації правоохоронців бойовик був затриманий на Донеччині. Наразі вирішується питання щодо оголошення затриманому про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 260 Кримінального кодексу України. Тривають слідчо-оперативні дії.

Як інформувала “Новинарня“, на Луганщині СБУ викрила спробу окупантів завербувати українця для підривної діяльності.

Читайте також:
У Маріуполі СБУ викрила антиукраїнську агітаторку, яка керувалася з “ДНР”. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна