На Луганщині СБУ викрила спробу окупантів завербувати українця для підривної діяльності

 

Військова контррозвідка СБ України зі складу Об’єднаних сил викрила та припинила спробу органів безпеки окупаційної адміністрації непідконтрольних уряду районів Луганщини завербувати громадянина України – одного з мешканців Станично-Луганського району Луганської області – задля залучення його до розвідувально-підривної діяльності проти України.

Про це повідомляє прес-центр штабу ООС.

Контррозвідники встановили, що в лютому 2019 року під час однієї з поїздок у приватних справах на тимчасово окуповану територію Луганської області цього громадянина затримали представники окупаційної адміністрації та відправили “на бесіду” до так званого “Міністерства державної безпеки ЛНР”.

Далі співробітники “МДБ ЛНР” намагались отримати від нього згоду на конфіденційне співробітництво, погрожуючи фізичною розправою. Чоловік повинен був здійснювати збір інформації про місця дислокації, чисельність, шляхи та маршрути переміщення українських військових підрозділів, які виконують бойові завдання в Станично-Луганському районі Луганської області.

Отриману та здобуту інформацію він повинен був передавати в інтересах окупаційної адміністрації РФ.

Усвідомлюючи можливі негативні наслідки своїх дій на шкоду Батьківщині, громадянин добровільно повернувся на підконтрольну територію України, на неодноразові спроби “МДБ ЛНР” відновити з ним зв’язок не реагував.

Читайте також:
Окупанти намагаються вербувати на їхню військову службу вже на в’їзді в ОРДЛО, – розвідка

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна