Стандарти НАТО: ще два військові аеродроми обладнають системою “Фотон”

 

Ще два військові аеродроми обладнають сучасною світлосигнальною системою «Фотон».

Про це в понеділок, 22 липня, інформує пресцент Міноборони.

У відомстві наголошують, що новинку українського виробництва вже успішно використовують авіатори з Хмельниччини, Харківщини, Черкащини та Волині. Ще два аеродроми — у найближчих планах.

“Унікальність багатоелементної системи «Фотон» у тому, що вона є значно ефективнішою, надійнішою та економнішою за радянські та російські аналоги, які використовувались до 2014 року. Приємно вражає і цінова політика. До прикладу, швейцарська корпорація подібне обладнання оцінює в десятки разів дорожче”, – йдеться у повідомленні пресслужби МОУ.

Фахівці відзначають, що новинка відповідає стандартам НАТО, це підтверджують і закордонні колеги під час спільних міжнародних навчань. До того ж, це поки що єдина у світі система світлосигнального обладнання, яка повністю виготовлена зі світлодіодних ламп.

“На сучасному етапі технічного розвитку світлосигнальних систем «Фотон» — найперспективніший варіант. Система дозволяє льотчику візуально бачити летовище на відстані понад сорок кілометрів. Водночас, комплекс є ще й досить мобільним. Особливо приємно, що це — українське обладнання і ми ні від кого не залежимо, адже всі необхідні запчастини є на місці. До того ж, обладнання має гарантію п’ять років, або п’ять тисяч годин. До речі, на хмельницькому аеродромі обладнання справно працює, практично без вимкнення, вже більше трьох років”, — розповів провідний спеціаліст командування Повітряних Сил Збройних Сил України Володимир Манаєнков.

Як інформувала “Новинарня“, у Чернігові затримали офіцера, який продавав пейнтболістам доступ на військовий аеродром.

Читайте також:
В Одесі мерія “віджала” майже 100 га аеродрому. Міноборони йде до суду

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна