В Одесі мерія “віджала” майже 100 га аеродрому. Міноборони йде до суду

 

Одеська міська рада своїм рішенням передала 93,5 га аеродрому “Шкільний” в користування комунальних підприємств мерії. Оборонне відомство сіло писати позовні заяви.

Про це в середу, 3 липня, інформує пресслужба Міноборони.

Як відомо, 29 жовтня 2017 року в Одесі невідомі – загалом близько 40 осіб у балаклавах – здійснили спробу рейдерського захоплення частини території аеродрому, який є власністю Міністерства оборони України.

Вони частково демонтували огорожу військової частини А3571 та здійснили вивіз військового майна в невідомому напрямку.

У цій справі вже почалися судові розгляди.

“Рішенням Господарського суду Одеської області від 29 листопада 2018 року задоволено позов до ТОВ «Югтранс-термінал» щодо усунення перешкод у користуванні земельною ділянкою аеродрому загальною площею 1669 кв. м, шляхом демонтажу самовільно встановленого огородження (металевого паркану) та повернення бетонного паркану, який був незаконно знесений”, – інформують у МОУ.

Рішення суду не набрало законної сили, оскільки компанія оскаржує його в апеляційному суді. Розгляд справи зупинено у зв’язку з призначенням судової земельно-технічної експертизи, яка проводиться Одеським науково-дослідним інститутом судових експертиз.

“Під час розгляду всіх цих судових справ стало відомо про прийняття Одеською міською радою рішень щодо затвердження проектів землеустрою та відведення земельних ділянок зі складу земель аеродрому, загальною площею близько 93,5 га в користування комунальних підприємств Одеської міської ради”, – кажуть в МОУ.

В оборонному відомстві переконані, що землю вилучили без згоду МОУ та з порушенням порядку зміни її цільового призначення.

Відтак, юристи МОУ збирають докази та папери, аби писати ще один позов – про повернення земель.

Як повідомляла “Новинарня“, 29 жовтня командування Повітряних сил Збройних сил України заявило, що в Одесі близько 40 осіб у балаклавах вчинили спробу рейдерського захоплення майна військової частини А3571 – аеродром “Шкільний”.

Ці громадяни, які були представниками торгово-розважального центру City Center, зайняли частину військового аеродрому, пославшись на дозвіл Одеської міської ради, демонтували бетонний паркан і встановили металевий, “незаконно на 20 соток змінивши земельну ділянку”.

Водночас радник начальника ГУ Національної поліції в Одеській області Руслан Форостяк заявив, що невідомі – це “звичайні будівельники”, у забудовника є всі необхідні документи від органів місцевого самоврядування, і все, що відбувається, – «звичайний будівельний процес без насильства і “тітушок”.

Читайте також:
В Одесі затримали командира військової частини й вартового, які не реагували на захоплення території, – Матіос

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна