Остаточні дані Національного екзит-полу: результат “Слуги народу” ще зріс

 

Згідно з остаточними даними Національного екзит-полу станом на 20:00, оприлюдненими о 22:00, у парламент потрапляють п’ять партій: “Слуга народу”, “Опозиційна платформа – за Життя”, “Європейська солідарність”, ВО “Батьківщина” та “Голос”.

Порівняно з попередніми даними (станом на 18:00), дані майже не змінилися:

  1. “Слуга народу” – 44,2% голосів
  2. “Опозиційна платформа – За життя” – 11,4%
  3. “Європейська Солідарність” – 8,8%
  4. Всеукраїнське об’єднання “Батьківщина” – 7,4%
  5. “Голос” – 6,5%

Із тих, хто за даними екзит-полу не долає 5-відсотковий прохідний бар’єр, найближче до нього наблизилася партія “Сила і честь” – 4,3% голосів.

“Опозиційний блок” набирає 3,3%, Партія Шарія – 3,1%, Радикальна партія Ляшка – 2,8%, “Українська стратегія Гройсмана” – 2,2%, ВО “Свобода” – 2,1%.

Партії, які на парламентських виборах здобули 2% і більше, мають право на державне фінансування.

Решта політичних сил набрали менше 1% кожна.

За словами соціологів, статистична похибка вибірки не перевищує 2,5% для лідерів і в межах 0,5–1% для інших партій.

Національний екзит-пол проводили “Демініціативи”, КМІС та Центр Разумкова. Методом “таємного голосування” було опитано 11629 респондентів на 300 виборчих дільницях.

Як інформувала “Новинарня“, консорціум для “Національного екзит-полу” на дочасних виборах народних депутатів 21 липня утворили Фонд “Демократичні ініціативи” імені Ілька Кучеріва, Київський міжнародний інститут соціології та Український центр економічних і політичних досліджень імені Олександра Разумкова.
Польовий етап дослідження методикою “таємного голосування” здійснювали дві провідні українські соціологічні компанії – Київський міжнародний інститут соціології (КМІС) та Центр Разумкова.
Кількість охоплених виборчих дільниць – 300 (по 150 для кожної соціологічної компанії). Обсяг вибірки – 11 629 респондентів.

Нагадаємо, Національний екзит-пол працював в обох турах президентських виборів і досить точно “вгадав” їхні результати.

Читайте також:
Вибори в Раду: лідери партій прокоментували дані екзит-полу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна