Вибори в Раду: лідери партій прокоментували дані екзит-полу

 

Лідери політичних партій, які, за даними екзит-полу, набрали найбільшу кількість голосів виборців, прокоментували попередні результати позачергових виборів до Верховної Ради України

“Слуга народу” – 43,9%

Лідер партії “Слуга народу” Дмитро Разумков подякував українцям, які віддали свої голоси за політичну партію, яку очолює.

“Ми вдячні усім, хто підтримав нашу політсилу. Впевнені, що отримаємо гарний результат і на мажоритарних округах. Я сподіваюся, що ми в короткі терміни зможемо почати виконувати усе те, що обіцяли українцям.

Президент Володимир Зеленський також був присутній у штабі партії.

Фото: пресслужба партії Слуга народу

“Дуже потужний, символічний результат. 73 (відсотки – “Н”.) було б краще”, – сказав Зеленський зі сцени штабу.

Він назвав серед головних пріоритетів його команди “припинення війни, повернення полонених”, боротьбу з корупцією

“Опозиційна платформа – За життя” – 11,5%

Співголова партії “Опозиційна платформа – За життя” Юрій Бойко запевнив виборців, що країна зміниться на краще.

“Хочу сказати всім велике спасибі і запевнити всіх, хто сьогодні проголосували на виборчих дільницях, що країна зміниться. Вона стане кращою, вона повернеться на мирний шлях, країна повернеться до того, щоб піклуватися про людей, а не жити окремо якимсь своїм життям від своїх громадян. І ми, друга за величиною політична сила, будемо запорукою того, що це відбудеться, і всі люди найближчим часом відчують полегшення…. Я переконаний, що це рух вперед, це розвиток, це рух до кращого життя”, – додав Бойко.

Третій номер у списку партії Віктор Медведчук зазначив, що сьогодні партія може радіти результатам виборів, але не бути задоволеною до кінця.

“Ми критично ставимось до того, що зроблено, до тих результатів, які ми зараз можемо бачити. Все ж таки, це дані екзит-полу лише на 18 годину. Думаю, що вони зміняться. Зараз починається важливий етап боротьби, тому не можна розслаблятися і йти святкувати”, – каже Медведчук.

“Європейська солідарність” – 8,9%

Лідер “ЄС” Петро Порошенко у штабі партії так прокоментував дані екзит-полів:

“Хочу подякувати всім і кожному, хто сьогодні віддав голос за “Європейську Солідарність”. Ви – великі молодці. Ми зробимо все, щоб виправдати ту довіру, яку нашій найкращій команді ви надали. Бо це було нелегко для нас і для вас”, – сказав Порошенко.

Він наголосив, що проти “ЄС” “за допомогою силових структур та колишніх топ-чиновників з адміністрації Януковича постійно влаштовувалася провокація. Влада при цьому крізь пальці “дивилася на активність п’ятої колони”.

“На превеликий жаль, нас, а не окупаційну колону (обмовився), “Опозиційну платформу”, Господи, вибачте, атакували і деякі партії патріотичного, проєвропейського спрямування. Там вони загрози для держави не бачили,– сказав Порошенко.

П’ятий президент також висловив переконання, що лінія опонентів його партії точно не сподобалась виборцям. Він наголосив, що має на увазі і поведінку проєвропейських демократичних партій.

“Бо ці партії (демократичні і проєвропейські), як ми бачимо, за результатами усіх екзит-полів, не долають 5-відстоковий бар’єр і не потрапляють до Ради. Шкода, тому що вони розпорошили від 10 до 15% голосів, які зараз перерозподіляться на користь інших партій, в тому числі і проросійських”, – сказав лідер “Європейської Солідарності”.

“Батьківщина” – 7,6%

Під час брифінгу лідерка партії “Батьківщина” заявила, що політсила успішно входить до парламенту і “впливатиме на майбутнє України” наступні 5 років.

Тимошенко наголосила, що “лише команда “Батьківщини” має стратегічний покроковий план дій”.

Фото: 24 канал

“Партія президента України Володимира Зеленського бере найбільшу фракцію у парламенті. Сьогодні у них є повне право формувати парламентську коаліцію у новій Верховній Раді так, як вони вважають за потрібне”, – сказала Тимошенко.

Водночас вона додала, що “ця робота і ця відповідальність персонально лежить на Володимирі Зеленському”. Лідерка “Батьківщини” зазначила, що навряд чи будь-хто ще може впливати на цей процес.

“Голос” – 6,3%

Лідер політсили Святослав Вакарчук зазначив, що першочергово партія “Голос” іде до парламенту для зміни правил політики.

Фото: РБК-Україна

“Дуже важливо, щоб ми рухалися вперед, а стара політика відійшла в минуле. Ми, користуючись алегорією альпіністів, два місяці тому зібрались одною командою та вирішили піднятися на Еверест, на вершині якого справжні зміни. Не посади, не відсотки, не влада, не слава, не гроші”,
– сказав Вакарчук у штабі партії.

У штабі політсили запевнили, що ніколи не увійдуть до коаліції з проросійськими силами “як би вони не називалися та за яке б життя не виступали”. При цьому, вони готові на коаліцію з іншими політичними силами, якщо за ними не стоять олігархи та корумпований інтерес.

“Порошенко і Тимошенко. якщо зможуть чесно говорити про деолігархізацію, ми з ними готові вести переговори”, – сказав кандидат від партії “Голос” Ярослав Юрчишин.

На думку Вакарчука, дуже важливо зараз “не переходити до політичних дискусій за п’ять хвилин після результатів екзит-полів”, бо “сьогодні важливий один факт – що нова політика перемогла”.

Як інформувала “Новинарня“, за даними екзит-полу до Верховної Ради проходять п’ять партій. 

Читайте також:
Зеленський назвав імовірного кандидата на посаду прем’єр-міністра

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна