Національний екзит-пол: проходять 5 партій, у “Слуги народу” – 43,9%

оновлюється

Стали відомі перші офіційні дані “Національного екзит-полу”, який проводився на дострокових парламентських виборах 21 липня.

Як передає “Новинарня“, на пресконференції в “Укрінформі” о 20:00 організатори оприлюднили результати опитування на виході з виборчих дільниць станом, зафіксовані станом на 18:00, у пропорційній частині.

За цими даними, до Верховної Ради проходять п’ять партій:

  1. “Слуга народу” – 43,9%
  2. “Опозиційна платформа – За життя” – 11,5%
  3. “Європейська солідарність” – 8,9%
  4. “Батьківщина” – 7,6%
  5. “Голос” – 6,3%

Нижче 5-відсоткового бар’єру і в межах похибки – партія “Сила і честь” (4,4), дещо нижче межі похибки – “Опозиційний блок” (3,3).

О 22:00 буде оприлюднено остаточні дані “Національного екзит-полу”, зафіксовані станом на кінець голосування – 20-ту годину.

Як інформувала “Новинарня“, консорціум для “Національного екзит-полу” на дочасних виборах народних депутатів 21 липня утворили Фонд “Демократичні ініціативи” імені Ілька Кучеріва, Київський міжнародний інститут соціології та Український центр економічних і політичних досліджень імені Олександра Разумкова.
Польовий етап дослідження методикою “таємного голосування” здійснювали дві провідні українські соціологічні компанії – Київський міжнародний інститут соціології (КМІС) та Центр Разумкова.
Кількість охоплених виборчих дільниць – 300 (по 150 для кожної соціологічної компанії). Обсяг вибірки – близько 13000 респондентів (залежно від явки виборців). Кількість опитаних на кожній дільниці – приблизно 43 респонденти в середньому.
Статистична похибка вибірки з врахуванням дизайн-ефекту не перевищує 1,3% (2,5% для лідерів і буде в межах 0,5–1% для інших партій).

За оприлюдненням результатів “Національного екзит-полу 2019” можна стежити на його сайті.

Нагадаємо, Національний екзит-пол працював в обох турах президентських виборів і досить точно “вгадав” їхні результати.

Читайте також:
Штаб показав, як голосують військові в ООС. ВІДЕО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна