Голова ЛугОДА пообіцяв запустити “чашу миру” після повернення в Луганськ

 

Очільник Луганської облдержадміністрації Віталій Комарницький заявив, що після повернення до Луганська буде пущена по колу “чаша миру”.

Про це в середу, 10 липня, інформують “Новости Донбасса”.

“Ось коли повернемося до Луганська … Візьмемо, пам’ятаєте, як у індіанців трубка миру була – по колу її пускали. Ми так велику-велику чашу візьмемо, всі станемо в велике коло і пустимо її по колу”, – сказав він.

Так Комарницький відповів на питання, чи хоче він об’єднати Луганщину і повернути окуповані території під контроль України.

Своїм першочерговим завданням новий глава області назвав організацію підвезення людей в районі КПВВ «Станиця Луганська». За його словами, через кілька днів почне ходити автобус від дерев’яного моста до пункту пропуску. Передбачається, що проїзд для пенсіонерів та людей з інвалідністю буде безкоштовним.

«Повірте, дня три – і там автобус буде ходити», – підкреслив Комарницький.

Як інформувала “Новинарня“, 26 червня Кабінет Міністрів підтримав призначення на посади перших вісьмох нових голів обласних державних адміністрацій, яких напередодні запропонував президент Володимир Зеленський.

У Віталія Комарницького – дуже неоднозначна репутація. Він – колишній член Партії регіонів, ректор Луганського державного унiверситету внутрiшнiх справ імені Е.О. Дідоренка (поєднував службу в міліції і членство в партії на порушення закону “Про міліцію”).
У 2014 році в складі фракції “Регіонів” Комарницький у Луганській облраді голосував за визнання нелегітимними сформованих після Майдану органів державної влади та заклик звернутися до Росії за допомогою.
За даними ЗМІ, Комарницький виїхав з окупованого Луганська на територію, контрольовану ЗС України, лише у вересні 2014 року.
26 грудня 2014 року на сайті т.зв. “МВС ЛНР” була опублікована інформація, що Комарницький у період бойових дій “позиціонував себе прихильником молодої Луганської Народної Республіки”.

За даними громадського активіста Романа Сініцина, зараз Комарницький є засновником релігійної організації “Парафія на честь святителя та сповідника Луки Кримського міста Луганська” (ЄДРПОУ 37057576) Російської православної церкви, яка проводить служби переважно в окупованому місті Луганськ, не території медуніверситету, де будують і новий храм РПЦ (УПЦ МП).

Віталій Комарницький, за повідомленнями ЗМІ, нібито спирається на підтримку директора “Квартал-Концерту” Максима Ткаченка.

Як інформувала “Новинарня“, 4 липня президент Володимир Зеленський підписав указ про призначення прокурора Павла Кириленка головою Донецької облдержадміністрації. Як з’ясувалося, його брат працює в “МГБ ДНР”. Зеленський знав про це і виправдав призначення.

Під час робочої поїздки 7 липня до Луганської області президент Володимир Зеленський представив нового голову Луганської обласної державної адміністрації Віталія Комарницького та вручив йому службове посвідчення.

Читайте також:
Коротка пам’ять нового “губернатора”, або як Комарницький ввів в оману президента і голову МВС

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна