“Мы хотим только Новороссию”. Кандидат Зеленського на Луганську ОДА має релігійних партнерів у “ЛНР”

 

Роман Балан (“Сініцин”)
громадський діяч, ІТ-підприємець, волонтер, співзасновник об’єднання “Народний тил”

(FB)

Про нового голову адміністрації Луганщини і його релігійних “партнерів” із ЛНР

Поки що ніхто не звернув увагу на те, що Віталій Комарницький, якого призначили головою Луганської ОДА, вказав неправду у своїй декларації за 2017 рік як ректор Луганського університету внутрішніх справ.

Він із якоїсь причини приховав те, що є засновником релігійної організації “Парафія на честь святителя та сповідника Луки Кримського міста Луганська” (ЄДРПОУ 37057576).

Навмисне чи ні – не знаю, але вважаю, що про цей факт варто розповісти.

Ідеться про Луганську парафію УПЦ МП, яка діє на території Луганської області, а свої служби переважно проводить на території Луганського медичного університету (в окупованому місті Луганську, скоро там закінчать будувати і новий храм.

Про все це я дізнався, просто зателефонувавши за вказаним у реєстрі номером телефону. Спілкувався із священником, який сказав, що перебуває на території т.зв. ЛНР.

Але це не так цікаво. Цікаво, що серед засновників цієї релігійної організації, крім майже очільника ОДА Віталія Мар`яновича Комарницького, виявилися досить неоднозначні люди.
Ну тобто однозначні.
Сєпари.

Наприклад, Ковшарова Любов Петрівна і Ковшаров Олег Васильович із селища Хрящуватого. Вони фігурують на відео Грема Філіпса 2014 року. Олег Ковшаров представляється протоієреєм.

Ось коротка розшифровка їх діалогу:

«Здесь будет дальше Украина или Новороссия?»

Батюшка: «Люди уже в Украине здесь жить не будут» – качает головой.

Любовь Петровна: «Мы хотим только Новороссию».

Батюшка: «Это государство, которое убивает своих людей только за то, что они или мыслят по-другому, или хотят немножко лучше жить».

Інший співзасновник релігійної організації – Бербець Едуард Миколайович. Цей чоловік взагалі, відповідно до даних сайтів т.зв. ЛНР, є їх “чиновником”. Ось відео: говорить в.о. голови держкомітету т.зв. “ЛНР”.

Як інформувала “Новинарня“, Кабінет Міністрів на засіданні в середу, 26 червня, підтримав призначення на посаду вісьмох нових голів обласних державних адміністрацій, яких напередодні запропонував президент Володимир Зеленський.

Віталій Комарницький, схвалений на посаду глави Луганської обласної державної та військово-цивільної адміністрації, – колишній член Партії регіонів (на порушення закону “Про міліцію”), ректор Луганського державного унiверситету внутрiшнiх справ імені Е.О. Дідоренка. У 2014 році в складі фракції “Регіонів” Комарницький у Луганській облраді голосував за визнання нелегітимними сформованих після Майдану органів державної влади та заклик звернутися до Росії за допомогою.

За даними ЗМІ, лише у вересні 2014 року Комарницький виїхав з окупованого Луганська на територію, контрольовану ЗС України.

26 грудня 2014 року на сайті т.зв. “МВС ЛНР” була опублікована інформація, що Комарницький у період бойових дій “позиціонував себе прихильником молодої Луганської Народної Республіки”.

Комарницький, за повідомленнями ЗМІ, нібито спирається на підтримку директора “Квартал-Концерту” Максима Ткаченка.

Читайте також:
Зібров підтримав на виборах організатора “референдуму ЛНР” Струка. АТОвці протестують

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна