Зеленський таки призначив головою ЛугОДА Комарницького – екс-регіонала з сепаратистським реноме

 

Під час робочої поїздки до Луганської області президент Володимир Зеленський представив нового голову Луганської обласної державної адміністрації Віталія Комарницького та вручив йому службове посвідчення.

Як передає “Новинарня“, це відбулося в неділю, 7 липня, в Станиці Луганській, куди Зеленський прибув разом із президентом Європейської ради Дональдом Туском.

Як заявив глава держави, місією керівника області має стати знаходження можливостей для відбудови Луганщини.

“Для нашої країни важливий пріоритет – припинення війни. Паралельно з цим можна знаходити можливості та бажання, щоб відбудувати Донбас. Ми зараз пролітали з паном Дональдом Туском, бачили зруйновані будинки, відсутність доріг. Я думаю, що це не лише через війну, а й через те, що ніхто цим не займається. Я вас вітаю. На вас у нас велика надія”, – передає слова Зеленського пресслужба Банкової.

Віталій Комарницький подякував за довіру та зазначив, що виконання поставлених завдань є реальним.

“Я знаю настрій людей та проблеми, які є на Луганщині. Знаю, що тут люди хочуть працювати. Думаю, що завдання, які стоять перед Луганщиною, з вашою допомогою та допомогою міжнародних партнерів реальні для виконання. Потрібно менше говорити й більше працювати”, – сказав він.

Указ президента про призначення Комарницького главою ЛугОДА №493/2019 датований 5 липня.

Як інформувала “Новинарня“, 26 червня Кабінет Міністрів підтримав призначення на посади перших вісьмох нових голів обласних державних адміністрацій, яких напередодні запропонував президент Володимир Зеленський.

У Віталія Комарницького – дуже неоднозначна репутація. Він – колишній член Партії регіонів, ректор Луганського державного унiверситету внутрiшнiх справ імені Е.О. Дідоренка (поєднував службу в міліції і членство в партії на порушення закону “Про міліцію”).
У 2014 році в складі фракції “Регіонів” Комарницький у Луганській облраді голосував за визнання нелегітимними сформованих після Майдану органів державної влади та заклик звернутися до Росії за допомогою.
За даними ЗМІ, Комарницький виїхав з окупованого Луганська на територію, контрольовану ЗС України, лише у вересні 2014 року.
26 грудня 2014 року на сайті т.зв. “МВС ЛНР” була опублікована інформація, що Комарницький у період бойових дій “позиціонував себе прихильником молодої Луганської Народної Республіки”.

За даними громадського активіста Романа Сініцина, зараз Комарницький є засновником релігійної організації “Парафія на честь святителя та сповідника Луки Кримського міста Луганська” (ЄДРПОУ 37057576) Російської православної церкви, яка проводить служби переважно в окупованому місті Луганськ, не території медуніверситету, де будують і новий храм РПЦ (УПЦ МП).

Віталій Комарницький, за повідомленнями ЗМІ, нібито спирається на підтримку директора “Квартал-Концерту” Максима Ткаченка.

Як інформувала “Новинарня“, 4 липня президент Володимир Зеленський підписав указ про призначення прокурора Павла Кириленка головою Донецької облдержадміністрації. Як з’ясувалося, його брат працює в “МГБ ДНР”. Зеленський знав про це і виправдав призначення.

Читайте також:
Коротка пам’ять нового “губернатора”, або як Комарницький ввів в оману президента і голову МВС

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна