Коротка пам’ять нового “губернатора”, або як Комарницький ввів в оману президента і голову МВС

 

Дмитро Снєгирьов
громадський активіст, голова ГІ “Права справа”, переселенець з Луганщини

Днями в українських ЗМІ вийшло велике інтерв’ю нового очільника Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Віталія Комарницького. В ньому, зокрема, ставилося питання перебування голови Луганської ВЦА в лавах Партії регіонів.

На пряме питання журналіста пан Комарницький відповів: “Відносно партій у цілому, і «Партії регіонів» зокрема, можу сказати, що я, як чинний співробітник органів внутрішніх справ, у жодній партії ніколи не був. …Мені запропонували йти до Луганської обласної ради за списками «Партії регіонів» (у 2010 році. — “Н”). Це дві великі різниці — бути членом партії та пройти за її списками. Ба більше, я поставив умови, що я не можу і не хочу бути у першій десятці чи у першій двадцятці»,  заявив очільник Луганської ВЦА.

Він підкреслив, що йшов на вибори з “регіоналами” начебто тільки для того, щоб лобіювати інтереси громади і вишу.

“З урахуванням того, що наш виш (Луганський державний університет внутрішніх справ ім. Дідоренка. — “Н”) завжди розташовувався в Луганську, що ми відкрилися в 1993 році і за рахунок Луганщини досягли успіхів, які були станом на 2014 рік. Виш не міг жити своїм життям, яке було б відділене від життя регіону… Свою депутатську діяльність я починав ще з селищної ради. Здавалося б, замілко, але ми весь час будувалися, розширювалися. Треба було лобіювати інтереси вишу. Ми зробили парк з трьома фонтанами для жителів селища і, зокрема, для університету. Щоб ці питання вирішувати потрібно контактувати, а краще — самому бути депутатом”, — сказав Комарницький.

“Тут же питання можна в цілому суспільству поставити — а кого ми обирали, хто був біля керма. І те, що ми маємо або мали, — на те ми й заслуговували”, — дорікнув він українцям.

Хотілося б нагадати панові Комарницькому, що, якщо він не пам’ятає власної біографії, то архіви не горять. Зокрема, проект “Твій місцевий депутат” чітко вказує:

“Комарницький Віталій Мар’янович. Обраний в мажоритарному окрузі (від Партії регіонів). Фракція: Партія регіонів. Партійність: Партія регіонів“.

Відкриваємо відомості про зареєстрованих кандидатів у депутати Луганської обласної ради, включених до виборчого списку Луганською обласною організацією Партії Регіонів. Знаходимо знайоме прізвище:

Відзначу, що таке поєднання посади ректора вишу МВС і члена політичної партії суперечить Закону Про політичні партії в Україні від 05.04.2001 № 2365-III, ст. 6. “Членство в політичних партіях та його обмеження”: “Членами політичних партій не можуть бути: …поліцейські; співробітники Служби безпеки України; …державні службовці у випадках, передбачених Законом України «Про державну службу» (889-19)”.

Варто зазначити, що подібні заяви пана Комарницького (які суперечать реальним фактам) ставлять щирість нового голови Луганської обласної військово-цивільної адміністрації під сумнів.

Відзначу також, що лобіювання інтересів вишу та селища, про які каже голова ЛугОВЦА, мало дивні форми. Зокрема, 2 березня 2014 року Луганська обласна рада ухвалила звернення до Верховної Ради про визнання нелегітимними центральних органів законодавчої влади. Депутати Луганської обласної ради заявили, що в разі ескалації конфлікту вони залишають за собою право “звернутися по допомогу до братнього народу Російської Федерації“.

Саме ця подія стала точкою неповернення, після якої, по суті, розпочалося вторгнення збройних сил РФ на територію Луганської й Донецької областей, і початком гібридної війни України з російським агресором.

За інформацією ЗМІ, звернення підписали всі депутати Луганської обласної ради без винятку.

Тому “лобіювання інтересів селища і вишу” Комарницьким носить ознаки кримінального злочину – замаху на суверенітет і територіальну цілісність України.

Цікавий збіг: 20 червня 2019 року я надіслав до канцелярії президента Володимира Зеленського і до приймальні міністра внутрішніх справ Арсена Авакова звернення щодо невідповідності кандидатури Віталія Комарницького законодавчим нормам для висування на посаду очільника Луганської обласної військово-цивільної адміністрації.

24 червня мене затримали за сфабрикованою справою з провокацією. А 26 червня кандидатура Комарницького була затверджена на посаду очільника Луганської обласної військово-цивільної адміністрації.

Виглядає так, що моє затримання було превентивним заходом, який мав на меті позбавити мене можливості діяти, оприлюднюючи інформацію про порушення законів України кандидатом на відповідальну державну посаду.

Звертаю увагу президента Зеленського і міністра Авакова на неправдивість поданих Комарницьким свідчень про неперебування у лавах Партії регіонів. Дуже прикро, що новий голова Луганської області (тобто того, що лишилося під контролем після російської агресії) вдався до введення в оману вищого керівництва країни й українського суспільства. Документи про цей факт будуть спрямовані до канцелярії президента і приймальні МВС.

Наприкінці хочеться поцікавитись таким нюансом. Яким чином кандидат на посаду голови ЛугОВЦА Комарницький пройшов перевірку у СБУ?

Питання залишається відкритим.

Далі буде.

Читайте також:
“Мы хотим только Новороссию”. Кандидат Зеленського на Луганську ОДА
має релігійних партнерів у “ЛНР”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна