Нацрада оскаржить скасування штрафу для “Інтера” через розпалювання ворожнечі

 

Національна рада з питань телебачення та радіомовлення подаватиме апеляцію на рішення Окружного адміністративного суду щодо скасування штрафу для телеканалу “Інтер” через розпалювання в ефірі ворожнечі.

Про це у четвер, 4 липня, написав на сторінці у Facebook член Нацради Сергій Костинський.

“Вкотре наголошую, що проблема в якісному регулюванні медіапростору полягає не в Нацраді, а в законодавстві, на підставі якого і керуючись яким здійснює свої повноваження регулятор. Законодавство потребує змін. Нацрада — ширших повноважень. Про суди взагалі мовчу. А рішення першої інстанції, звичайно, оскаржуватимемо в апеляції”, – написав він.

Як інформувала “Новинарня“, Окружний адміністративний суд Києва скасував штраф у розмірі 4 мільйони гривень для телеканалу “Інтер” за слова ведучих під час концерту з нагоди 9 травня 2018 року.

Ідеться про скандал навколо слів ведучого “Інтера”, коли Андрій Доманський зокрема заявив: “Мы не позволим называть улицы именами фашистских преступников“.

Суд визнав протиправним і скасував рішення Нацради від 11 липня 2018 року про результати позапланової перевірки телеканалу “Інтер” і розпорядження Нацради від 17 липня 2018 року про усунення порушень законодавства та сплату штрафу.

Повний текст судового рішення був оприлюднений 2 липня. Рішення суду ще не набрало законної сили. У Нацради є 30 днів на те, щоб подати апеляцію.

Нагадаємо, напередодні 9 травня 2018 року телеканал “Інтер” оприлюднив в інтернеті уривок запису концерту до Дня перемоги, який викликав критику користувачів інтернету через слова ведучих про перейменування вулиць в Україні “іменами фашистських злочинців”.
Активісти “Нацкорпусу” влаштували акцію протесту біля будівлі каналу “Інтер” на вулиці Щусєва в Києві, вимагаючи вилучити проросійські заяви із запису концерту. Однак телеканал показав весь скандальний концерт.
Тоді ж у будівлю каналу на вулиці Бульварно-Кудрявській кинули “коктейль Молотова”. Активісти пікетували маєток одного із власників каналу, нардепа Сергія Льовочкіна.
“Інтер” похизувався рекордною аудиторією скандального концерту 9 травня, однак перебільшив показники.

Читайте також:
Нацрада продовжила ліцензію каналу “Інтер” на 7 років, незважаючи на “фашистських злочинців”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна