“Інтер” прибрехав показники аудиторії в День перемоги

 

Телеканал “Інтер” зманіпулював даними статистики, коли повідомив про свою “абсолютну перемогу” за охопленням аудиторії в День перемоги, 9 травня.
Як передає “Новинарня“, про це написала у “Фейсбуці” Вікторія Волонтирець, директор позаефірного промо каналу СТБ, посилаючись на офіційні рейтинги.

“Інтер” написав, що став абсолютним (!) переможцем 9 травня. Це просто неправда. Адже «абсолютним» означає за всіма аудиторіями. А в цей день за аудиторією 18-54 переміг ICTV. «Кіборги» на «1+1» за цією ж аудиторією та [віковою аудиторією] 14-49 обійшли концерт «Інтера» і т. д.”, – написала Волонтирець у “Фейсбуці”, роблячи акцент на тому, що саме аудиторія людей молодого та середнього віку (без дітей і пенсіонерів) є найпривабливішою для рекламодавців.

За її висновками, заяви “Інтера” про те, що його ефір 9 травня дивилися 13 мільйонів українців, а концерт “Перемога одна на всіх” – 7 мільйонів, означають зокрема разовий контакт із програмою, без затримки на ній.

“Всього реальних глядачів, які дивилися лише концерт у час, коли йшов концерт – тобто це кількість можливих змістовних глядачів, – складає 1 344 692. Отже, насправді концерт на «Інтері» дивилися лише 1,3 мільйони глядачів (навіть не дивилися, а контактувало). Решта глядачів контактували, крім «Інтера», і з іншими каналами”, – зазначила менеджер.

Вона вказує на те, що велику кількість глядачів “Інтера” становлять пенсіонери.

“Частка «Інтера» 9 травня за аудиторією 18-54 [роки], наприклад – 9,5%, за 4+ (усі люди старші 4 років) – майже 24%. Що це означає? Що людей, старших за 54 роки, які дивилися в цей день «Інтер», – дуже багато”, – пише Волонтирець.

При цьому вона підтверджує, що за кількістю контактів із каналом 9 травня “Інтер” був лідером за аудиторіями, які включають людей старшого віку: 4+ (у містах з населенням понад 50 тис.), 4+ (вся Україна), 18+ (нас. 50 тис.+), 18+ (вся Україна).

Водночас “Інтер” програв у боротьбі за глядачів віком 18-54 та 14-49 років – програв і в містах населенням понад 50 тис., і за заміром “вся Україна”.

“Отже, говорити, про «абсолютне лідерство» трохи дивно”, – констатувала менеджерка, зауваживши, що “Інтер” вдається до маніпуляцій із цифрами не вперше.

Читайте також:
“Інтер” таки показав проросійський концерт.
“Нацкорпус” поїде до Льовочкіна

Нагадаємо, весь денний ефір 9 травня на “Інтері” був присвячений марафону на честь Дня перемоги, радянським кінофільмам про війну та концерту “Перемога одна на всіх”, що мав ознаки радянської та російської пропаганди. Зокрема ведучі заходу Андрій Доманський та Анастасія Даугуле заявили, що ми зараз продовжуємо в Україні ту боротьбу, яку під час війни вели радянські солдати.
“8 миллионов украинцев погибли от рук фашистских захватчиков – это наша история, это наша генетическая память. И сегодня мы не можем позволить, чтобы улицы наших городов называли именами фашистских преступников, а их портреты безнаказанно проносили в факальных шествиях по нашей столице, где каждый метр полит кровью наших соотечественников”, – заявив ведучий.

Активісти правої партії “Національний корпус” 9 травня пікетували канал з вимогою не пускати в ефір прорадянську пропаганду.

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення позапланово перевіряє “Інтер” на предмет порушення законодавства в ефірі 9 травня.

Читайте також:
“Нацкорпус” із сутичками прорвався до маєтку Льовочкіна. ФОТО, ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна