“Нацкорпус” із сутичками прорвався до маєтку Льовочкіна. ФОТО, ВІДЕО

 

Активісти партії “Національний корпус” у четвер, 10 травня, “навідалися в гості” у маєток співвласника телеканалу “Інтер”, заступника голови фракції “Опозиційний блок” Сергія Льовочкіна. Причиною акції став показ у ефірі скандального концерту “Інтеру” з нагоди Дня перемоги. Про це повідомляє прес-служба партії.

За інформацією “Еспресо.TV“, на в’їзді до котеджного містечка, де живе Льовочкін, на активістів чекали співробітники поліції та Нацгвардії, які застосували проти мітингарів силові методи. Правоохоронці використовували кийки та газові балончики. У результаті постраждав один журналіст.

Тим не менш представники “Нацкорпусу” прорвали кордон та потрапили на територію помешкання депутата. Вони малювали на будівлях графіті та клеїли наліпки “Інтер буде наш”.

“Нацкорпус” прорвався до Льовочкіна. Фото прес-служби партії

“Нацкорпус” прорвався до Льовочкіна. Фото прес-служби партії

Як повідомляла “Новинарня“, представники “Нацкорпусу” з ранку середи, 9 травня, почали акцію протесту біля головного офісу телеканалу “Інтер”. Вони вимагали, щоб з концерту, запланованого до показу ввечері в День перемоги, були вилучені пропагандистські заяви, озвучені ведучими на відеофрагменті, що потрапив у мережу інтернет. Також заявляли про потребу відібрати в “Інтера” ліцензію на мовлення.

Активісти обклеїли стіни й двері будівлі стікерами “Інтер” буде наш”, “Інтер” буде український” та перефарбували вивіску каналу в синьо-жовтий колір.

Однак “Інтер” таки показав концерт “Победа. Одна на всех”, переповнений радянською і російською пропагандою. Включно з уривком, на якому ведучі заходу Андрій Доманський та Анастасія Даугуле заявили, що зараз “ми” продовжуємо в Україні ту боротьбу, яку під час війни вели радянські солдати.

“8 миллионов украинцев погибли от рук фашистских захватчиков – это наша история, это наша генетическая память. И сегодня мы не можем позволить, чтобы улицы наших городов называли именами фашистских преступников, а их портреты безнаказанно проносили в факальных шествиях по нашей столице, где каждый метр полит кровью наших соотечественников”, – заявив ведучий.

У відповідь “Нацкорпус” заявив, що планує “зробити точковий удар по замовнику цієї оперети, олігарху Сергій Льовочкіну”, та анонсував поїздку до його будинку.

Як інформувала “Новинарня“, у 2016 році офіс каналу “Інтер”, що належить олігарху-втікачеві Дмитру Фірташу та екс-главі АП президента Януковича Сергію Льовочкіну, тричі підпалювали українські націоналісти.

Читайте також:
У Києві підпалили приміщення телеканалу “Інтер”

Деканоїдзе каже, що в справі про підпал “Інтера” затриманих немає.
Порошенко: Протести мають бути законними

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна