“Інтер” таки показав проросійський концерт. “Нацкорпус” поїде до Льовочкіна

 

Партія “Національний корпус” планує в четвер, 10 травня, “навідатися в гості” до співвласника телеканалу “Інтер”, заступника голови фракції “Опозиційний блок” Сергія Льовочкіна.
Про це заявив речник “Нацкорпусу” Олександр Алфьоров біля будівлі телеканалу в середу ввечері після показу в ефірі скандального концерту “Інтеру” з нагоди Дня перемоги.

“Ми не воюємо з порожніми стінами. Ми не воюємо з тими, хто прийшов сюди, в тому числі, підтримувати правопорядок… Ми б’ємо по замовниках цього цирку”, – сказав Алфьоров, маючи на увазі велику кількість правоохоронців на пікеті біля головного офісу “Інтера” на вулиці Дмитрівській у Києві що тривав з ранку 9 травня.

“Завтра ми закликаємо до загальної мобілізації, щоб зробити точковий удар по замовнику цієї оперети, олігарху Сергій Льовочкіну”, – наголосив Алфьоров.

Представник “Нацкорпусу” закликав збиратися о 13-й годині біля станції метро “Видубичі” та їхати до будинку “головного замовника цієї провокації”.

Паралельно з пікетом “Нацкорпусу” на Дмитрівській представники ГО “Вільні люди” пікетували адміністрацію телеканалу “Інтер” на вулиці Бульварно-Кудрявській. Як повідомляє “Громадське“, ввечері в цю будівлю кинули “коктейль Молотова”.

Як повідомляла “Новинарня“, представники “Нацкорпусу” з ранку середи, 9 травня, почали акцію протесту біля головного офісу телеканалу “Інтер”. Вони вимагали, щоб з концерту, запланованого до показу ввечері в День перемоги, були вилучені пропагандистські заяви, озвучені ведучими на відеофрагменті, що потрапив у мережу інтернет. Також заявляли про потребу відібрати в “Інтера” ліцензію на мовлення.

Активісти обклеїли стіни й двері будівлі стікерами “Інтер” буде наш”, “Інтер” буде український” та перефарбували вивіску каналу в синьо-жовтий колір.

Однак “Інтер” таки показав концерт “Победа. Одна на всех”, переповнений радянською і російською пропагандою. Включно з уривком, на якому ведучі заходу Андрій Доманський та Анастасія Даугуле заявили, що зараз “ми” продовжуємо в Україні ту боротьбу, яку під час війни вели радянські солдати.

“8 миллионов украинцев погибли от рук фашистских захватчиков – это наша история, это наша генетическая память. И сегодня мы не можем позволить, чтобы улицы наших городов называли именами фашистских преступников, а их портреты безнаказанно проносили в факальных шествиях по нашей столице, где каждый метр полит кровью наших соотечественников”, – заявив ведучий.

Раніше “Нацкорпус” заявляв, що “залишає за собою право на будь-які адекватні дії за для забезпечення інформаційної безпеки країни” у разі показу цього концерту.

Під час шоу радянські пісні виконали Таїсія Повалій, Володимир Гришко, Надія Мейхер, Злата Огневич, Віталій Козловський, El Кравчук, Міла Нітіч, ​​Влад Ситник, Світлана Тарабарова, Наталія Бучинська, Сергій Гладир, Наталя Валевська, Ольга Цибульська, Іван Березовський, Наталія Гордієнко, Вадим Олійник, групи “Брати Карамазови”, “Авіатор”, Freedom-Jazz, “Анна-Марія”.

Як інформувала “Новинарня“, у 2016 році офіс каналу “Інтер”, що належить олігарху-втікачеві Дмитру Фірташу та екс-главі АП президента Януковича Сергію Льовочкіну, тричі підпалювали українські націоналісти.

Читайте також:
У Києві підпалили приміщення телеканалу “Інтер”

Деканоїдзе каже, що в справі про підпал “Інтера” затриманих немає.
Порошенко: Протести мають бути законними

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна