Нацрада позапланово перевірить “Інтер”

 

Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення 11 травня розглянула результати моніторингу ефіру телеканалу “Інтер” за 9 травня. У результаті каналу призначили позапланову перевірку. Про це повідомляє прес-служба Нацради.

До регуляторного органу надійшли звернення СБУ, скарги громадян, а також заява однієї з  партій. Автори листів стверджують, що концерт “Перемога. Одна на всіх”, показаний на “Інтері”, принижує гідність громадян України, розпалює ворожнечу і закликає до підриву цілісності держави.

“Національна рада перевірить телеканал на дотримання ним вимог закону і після цього ухвалить відповідне рішення”, – додають у повідомленні.

Як вже писала “Новинарня“, концерт був переповнений радянською і російською пропагандою. Зокрема ведучі заходу Андрій Доманський та Анастасія Даугуле заявили, що зараз продовжуємо в Україні ту боротьбу, яку під час війни вели радянські солдати.

“8 миллионов украинцев погибли от рук фашистских захватчиков – это наша история, это наша генетическая память. И сегодня мы не можем позволить, чтобы улицы наших городов называли именами фашистских преступников, а их портреты безнаказанно проносили в факальных шествиях по нашей столице, где каждый метр полит кровью наших соотечественников”, – заявив ведучий.

Читайте також:
“Нацкорпус” із сутичками прорвався до маєтку Льовочкіна. ФОТО, ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна