Продовживши ліцензію, Нацрада оштрафувала “Інтер” на 4 мільйони

 

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення наклала штраф у розмірі понад 4 млн. грн. на телеканал “Інтер” через заяви на концерті з нагоди 9 травня.
Про це повідомив член Нацради Валентин Коваль на своїй сторінці у “Фейсбуці”.

“Штраф для «Інтера» за відомі тексти в концерті 9 травня – 4,046 млн. грн.“, – написав він.

Як розповів Коваль УНІАН, рішення було ухвалено одностайно – “за” проголосували всі сім членів ради.

Нагадаємо, раніше на позаплановому засіданні 11 липня Нацрада продовжила “Інтеру” цифрову ліцензію терміном на сім років, незважаючи на скарги щодо його проросійської інформаційної політики.

Як інформувала “Новинарня“, весь денний ефір 9 травня 2018 року на “Інтері” був присвячений марафону на честь Дня перемоги, радянським кінофільмам про війну та концерту “Перемога одна на всіх”, що мав ознаки радянської та російської пропаганди. Зокрема ведучі заходу Андрій Доманський та Анастасія Даугуле заявили, що “ми зараз продовжуємо в Україні ту боротьбу, яку під час війни вели радянські солдати”.

“8 миллионов украинцев погибли от рук фашистских захватчиков – это наша история, это наша генетическая память. И сегодня мы не можем позволить, чтобы улицы наших городов называли именами фашистских преступников, а их портреты безнаказанно проносили в факальных шествиях по нашей столице, где каждый метр полит кровью наших соотечественников”, – заявив ведучий.

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення взялася позапланово перевірити “Інтер” на предмет порушення законодавства в ефірі 9 травня.

“Інтер”, що належить олігарху-втікачу Дмитру Фірташу та “опоблоківцю” Сергію Льовочкіну, є виразним рупором партії “Опозиційний блок” та був неодноразово звинувачений у просуванні російської пропаганди під час війни з російською агресією на Донбасі.
Після відмови каналу “UA: Перший” з політичних міркувань транслювати матчі ЧС-2018 із Росії саме “Інтер” узявся показувати мундіаль, який проводить Росія.

Читайте також:
“Нацкорпус” із сутичками прорвався до маєтку Льовочкіна. ФОТО, ВІДЕО

Як інформувала “Новинарня“, у 2016 році офіс каналу “Інтер”, що належить олігарху-втікачеві Дмитру Фірташу, тричі підпалювали українські націоналісти.
У травні 2018-го канал пікетували “Національні дружини”.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна