Парубій відкликав запрошення для ПАРЄ спостерігати за виборами в Україні

 

Голова Верховної Ради Андрій Парубій відкликав своє запрошення для міжнародних спостерігачів від ПАРЄ на позачергові вибори у Верховну Раду. що відбудуться 21 липня.

Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook.

За словами спікера, він підписав лист до президента Парламентської асамблеї Ради Європи Ліліан Морі Паск’є про відкликання запрошення для міжнародних спостерігачів.

“Серед міжнародних спостерігачів не можуть бути представники країни-агресора – Росії, які будуть не спостерігачами, а агентами гібридної війни Путіна. Вплив Росії на українські вибори – будь-яким чином – не припустимий”, – написав Парубій.

Читайте також:
Лідер “Слуги народу” Разумков розкритикував демарш української делегації в ПАРЄ

Як інформувала “Новинарня“, в ніч на 25 червня Парламентська асамблея Ради Європи ухвалила резолюцію про зміну санкційного механізму, в якій запросила Росію повернутися до роботи в ПАРЄ без обмежень права голосу без виконання будь-яких вимог.

На знак протесту проти рішення про знищення санкційного механізму проти РФ українська делегація вирішила призупинити роботу в ПАРЄ та вийшла із сесійної зали.

26 червня Асамблея ухвалила рішення про підтвердження повноважень делегації Росії без жодних обмежень. Після дебатів депутати ПАРЄ переважною більшістю відхилили всі поправки, запропоновані представниками України, Грузії, Британії, Латвії й низки інших держав, та затвердили резолюцію в цілому.

Росіяни повернулися до роботи в ПАРЄ, серед них – депутати Держдуми РФ, незаконно обрані в окупованому Криму.

Представники семи держав – України, Грузії, Польщі, Словаччини, Литви, Латвії та Естонії – на знак протесту проти безумовного повернення російської делегації виголосили спільну заяву й тимчасово пішли з сесійної зали ПАРЄ. Згодом о цієї заяви приєдналася Швеція.

28 червня “Європейська правда” написала, що повернення Росії в ПАРЄ було частиною закулісної угоди, що передбачала також звільнення українських військовополонених моряків.
Посол України при РЄ Дмитро Кулеба підтвердив домовленості європейців із Росією.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна