Лідер “Слуги народу” Разумков розкритикував демарш української делегації в ПАРЄ

 

Голова партії “Слуга народу”, член команди президента Зеленського Дмитро Разумков заявив, що, попри відновлення повноважень Росії у Парламентській асамблеї Ради Європи, вважає недоцільним вихід української делегації з її складу.

Про це він сказав в ефірі “Українського радіо” 27 червня.

За його словами, позиція партії “Слуга народу” полягає в тому, що наразі такі дії делегації України є недоцільними.

“Коли ми будемо представниками українського парламенту, ми будемо відстоювати інтереси нашої країни і на таких майданчиках. Тому це неконструктивно, неправильно – розвернутися і піти, незважаючи на ті події, які, на жаль, відбулися”, – заявив Разумков.

Він зазначив, що подіям, які відбулися у ПАРЄ, передувала велика кількість різних дій, а іноді і бездіяльності, у тому числі, з боку України.

“Тому сьогодні склались обставини так, як склалися. Я думаю, що все у цьому світі змінюється. І позиція представників нового парламенту в ПАРЄ буде такою, що у майбутньому вони зможуть вплинути”, – сказав лідер політсили президента.

“Розумієте, завжди було просто розвернутися і піти. А треба не розвертатися і йти, а треба діяти”, – додав він.

Як інформувала “Новинарня“, в ніч на 25 червня Парламентська асамблея Ради Європи ухвалила резолюцію про зміну санкційного механізму, в якій запросила Росію повернутися до роботи в ПАРЄ без обмежень права голосу без виконання будь-яких вимог.

На знак протесту проти рішення про знищення санкційного механізму проти РФ українська делегація вирішила призупинити роботу в ПАРЄ та вийшла із сесійної зали.

Свої заяви з приводу рішення ПАРЄ оголосили Петро Порошенко та Володимир Зеленський.

26 червня ПАРЄ ухвалила рішення про підтвердження повноважень делегації Росії без жодних обмежень, попри порушення РФ принципів Ради Європи.
Сім національних делегацій, включаючи українську, оголосили демарш через повернення Росії до ПАРЄ.

Читайте також:
“Вони і після цього нас повчатимуть?” Реакція соцмереж на прощення ПАРЄ Росії

“Смерть далеко від Європи, поки між ними стоїть український солдат. А в нас є тільки ми”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна