На знак протесту. Українська делегація залишила залу засідань ПАРЄ

оновлено

Українська делегація на знак протесту залишила залу засідань Парламентської асамблеї Ради Європи.

Про рішення делегації у вівторок, 25 червня, оголосив її голова народний депутат Володимир Ар’єв, передає “Укрінформ”.

За його словами, українська делегація в ПАРЄ офіційно оголосила про рішення зупинити роботу в Асамблеї на знак протесту проти повернення делегації РФ.

Разом з українськими делегатами засідання залишили чимало представників Грузії, країн Балтії, деяких інших країн.

За словами народного депутата Олексія Гончаренка, українська делегація в середу перебуватиме у залі засідань Асамблеї лише під час розгляду питань щодо оскарження повноважень та накладання санкцій на російську делегацію.

Делегація України також звертається до Верховної Ради з необхідністю терміново розглянути питання зупинення участі України в ПАРЄ в подальшому. Крім того, делегація звертається до президента і МЗС України із закликом негайно виробити чітку позицію щодо подальшої участі України в органах Ради Європи.

Додамо, що цього дня в Страсбурзі українці та друзі України проводять маніфестацію, протестуючи проти безумовного повернення Росії до Парламентської асамблеї Ради Європи. Акція проходить після ухвалення цієї ночі ПАРЄ резолюції, яка скасовує санкційний механізм та запроваджує виключну процедуру, що дозволить уже сьогодні російській делегації заявитися на літню сесію Асамблеї.

Фото: Укрінформ

Учасники маніфестації тримають українську і грузинську національні символіки. Підтримали акцію також представники вірменської громади Страсбурга. На плакатах нагадується про агресію Росії проти України і Грузії та її наслідки для Європи.

Як інформувала “Новинарня“, в ніч на вівторок, 25 червня, Парламентська асамблея Ради Європи ухвалила резолюцію про зміну санкційного механізму, в якій запросила Росію повернутися до роботи в ПАРЄ без обмежень права голосу без виконання будь-яких вимог.

Колишній президент України Петро Порошенко відреагував на рішення ПАРЄ щодо скасування режиму санкцій відносно Російської Федерації. Реакція чинного глави держави Володимира Зеленського поки що (станом на 11:30 25 червня) відсутня.

Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров закликає скликати загальнонаціональні збори на майдані Незалежності в Києві в День Конституції через рішення ПАРЄ ускладнити процедуру застосування санкцій, зокрема, стосовно Росії.

Читайте також:
“Вони і після цього нас повчатимуть?” Реакція соцмереж на прощення ПАРЄ Росії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна