Порошенко відреагував на проросійське рішення ПАРЄ. Зеленський мовчить

 

Колишній президент України Петро Порошенко відреагував на рішення ПАРЄ щодо скасування режиму санкцій відносно Російської Федерації.
Реакція чинного глави держави Володимира Зеленського поки що (станом на 11:30 25 червня) відсутня.

Рішення Парламентської Асамблеї Ради Європи, яке запускає механізм повернення Російської делегації Порошенко назвав “потужним викликом Україні”.

“Це перший серйозний дипломатичний удар, який отримала Україна за останні п’ять років. Раніше ми таких ударів не пропускали. Але тепер удар нанесено не тільки по Україні, а по фундаментальних європейських цінностях, коли між цінностями і ціною була вибрана ціна”, – написав Порошенко у Facebook.

Також він додав, що найближчим часом “задіє усі свої зовнішньополітичні зв‘язки, аби вірус всепрощення Росії за анексію Криму та окупацію Донбасу не розповсюдився далі”.

Як відомо, Володимир Зеленський не зустрічався з українською парламентською делегацією напередодні сесії ПАРЄ. Остання активність на його ФБ-сторінці (не рахуючи привітання спортсменам) датована 18 червня. На сайті АП також немає коментарів з приводу подій у Страсбурзі.

Як інформувала “Новинарня“, в ніч на вівторок, 25 червня, Парламентська асамблея Ради Європи ухвалила резолюцію про зміну санкційного механізму, в якій запросила Росію повернутися до роботи в ПАРЄ без обмежень права голосу без виконання будь-яких вимог.

Читайте також:
“Вони і після цього нас повчатимуть?” Реакція соцмереж на прощення ПАРЄ Росії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна