“Розчарований”. Зеленський відреагував на проросійське рішення ПАРЄ

 

Президент України Володимир Зеленський заявив, що розчарований ухваленням резолюції ПАРЄ, яка відкрила шлях для повернення російської делегації.

Про це у вівторок, 25 червня, йдеться у президентській заяві на Facebook.

“Розчарований рішенням ПАРЄ затвердити без обмежень повноваження делегації Російської Федерації”, – написав Зеленський.

Він заявив, що особисто обговорював це питання з президентом Франції та канцлером Німеччини і намагався переконати їх, що повернення російської делегації до ПАРЄ можливе лише після того, як Росія виконає принципові вимоги Асамблеї.

“Шкода, що наші європейські партнери нас не почули та вчинили інакше. Я вдячний українській парламентській делегації та дружнім національним делегаціям, які мужньо боролися до кінця”, – зазначив президент.

Він висловив надію, що у питанні захисту демократичних цінностей “ні в кого не було думок про цінності матеріальні”.

“А ще дуже хочу побачити, як прихильники повернення російської делегації в Асамблею – організацію, яка 70 років захищає верховенство права у Європі, – відстоюватимуть та вимагатимуть іншого повернення – повернення полонених українських моряків. Нагадую, що саме сьогодні, 25 червня, спливає термін виконання відповідного наказу Міжнародного трибуналу з морського права. З нетерпінням чекаємо, як задекларовані тези щодо верховенства права будуть втілені у реальне життя”, – йдеться у заяві.

Як інформувала “Новинарня“, в ніч на вівторок, 25 червня, Парламентська асамблея Ради Європи ухвалила резолюцію про зміну санкційного механізму, в якій запросила Росію повернутися до роботи в ПАРЄ без обмежень права голосу без виконання будь-яких вимог.

Колишній президент України Петро Порошенко відреагував на рішення ПАРЄ щодо скасування режиму санкцій відносно Російської Федерації.

Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров закликає скликати загальнонаціональні збори на майдані Незалежності в Києві в День Конституції через рішення ПАРЄ ускладнити процедуру застосування санкцій, зокрема, стосовно Росії.

Читайте також:
“На знак протесту”. Українська делегація залишила залу засідань ПАРЄ, надворі – пікет

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна