Проти Росії: Швеція в ПАРЄ приєдналася до заяви протесту семи країн

 

Представники Швеції в Парламентській асамблеї Ради Європи приєдналися до заяви семи країн про спільні дії на знак протесту проти повернення Росії.

Про це заявив голова української делегації в ПАРЄ, народний депутат Володимир Ар’єв, передає “Радіо НВ”.

“До нашої спільної заяви, це інформація від наших балтійських колег […] – до фінальної заяви, яка була від семи країн, після повернення Росії приєдналися депутати від Швеції”, – зазначив Ар’єв.

За його словами, Польща підтримала ініціативу створити нову резолюцію проти повернення Росії до Ради Європи.

Раніше маршал сенату Польщі Станіслав Карчевський заявив, що сім країн, серед яких Україна та Польща, готують нову спільну резолюцію з рішенням про повернення Росії в Парламентську асамблею Ради Європи. Він додав, що найближчим часом представники цих країн обговорять подальші спільні кроки.

Читайте також:
Лідер “Слуги народу” Разумков розкритикував демарш української делегації в ПАРЄ

Як інформувала “Новинарня“, в ніч на 25 червня Парламентська асамблея Ради Європи ухвалила резолюцію про зміну санкційного механізму, в якій запросила Росію повернутися до роботи в ПАРЄ без обмежень права голосу без виконання будь-яких вимог.

На знак протесту проти рішення про знищення санкційного механізму проти РФ українська делегація вирішила призупинити роботу в ПАРЄ та вийшла із сесійної зали.

26 червня Асамблея ухвалила рішення про підтвердження повноважень делегації Росії без жодних обмежень. Після дебатів депутати ПАРЄ переважною більшістю відхилили всі поправки, запропоновані представниками України, Грузії, Британії, Латвії й низки інших держав, та затвердили резолюцію в цілому.

Представники семи держав – України, Грузії, Польщі, Словаччини, Литви, Латвії та Естонії – на знак протесту проти безумовного повернення російської делегації виголосили спільну заяву й тимчасово пішли з сесійної зали ПАРЄ.

28 червня “Європейська правда” написала, що повернення Росії в ПАРЄ було частиною закулісної угоди, що передбачала також звільнення українських військовополонених моряків.
Посол України при РЄ Дмитро Кулеба підтвердив домовленості європейців із Росією.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна