Зураб Аласанія знову звільнився з посади голови правління НСТУ

 

Голова правління Національної суспільної телерадіокомпанії України Зураб Аласанія звільнився з посади.

Про це сам управлінець повідомив у Facebook в понеділок, 24 червня.

За його словами, таке рішення він прийняв, щоб виконати закон, адже рішення суду про скасування його звільнення наглядовою радою НСТУ ще не вступило в силу.

“Рішення суду вступить в законну силу через 30 днів (з дня отримання всіма відповідачами цього рішення, або, якщо буде подана апеляція – з дня рішення суду другої інстанції). До того часу скасовано судом рішення НР формально чинним. А це означає, що сьогодні мій контракт вважається розірваним”, – заявив Аласанія.

Із сьогоднішнього дня головою правління НСТУ стане Микола Чернотицький, який наразі відповідав за філії “Суспільного”.

“Я продовжую працювати в компанії (на позиції експерта правління), поки рішення суду не вступить в законну силу”, – зазначив Аласанія.

“Основним у роботі Суспільного завжди був і залишається контент на засадах незалежної редакційної політики. Мене не хвилюють посади чи крісла. Мене хвилює лише реформа Суспільного, яка не має загрузнути в судовій тяганині та очікуванні”, — сказав про свою нову посаду Зураб Аласанія.

Як інформувала “Новинарня“, в січні 2019 року Зураба Аласанію усунули від керівництва НСТУ рішенням наглядової ради суспільного мовника. Він заявив, що причини цього рішення політичні (нібито “неувага” “UA: Першого” до деяких заходів за участю президента Петра Порошенка).
Однак лютневим рішенням Аласанію залишили на посаді до кінця президентських виборів.
Пізніше Зураб Аласанія подав позов у Шевченківський райсуд Києва через його дострокове відсторонення від посади.
19 червня Шевченківський суд скасував рішення наглядової ради НСТУ щодо звільнення Аласанії з посади голови суспільного мовника.

Зураб Аласанія з 25 березня 2014 року по 1 листопада 2016-го був генеральним директором Національної телекомпанії України.
Після створення незалежного Суспільного мовлення, із 10 квітня 2017 року, наглядова рада Національної суспільної телерадіокомпанії  України обрала Аласанію головою правління Суспільного мовлення строком на 4 роки.
У листопаді 2016 року він намагався подати у відставку на знак протесту проти урізання фінансування НСТУ.

Читайте також:
Аласанія не буде “здавати” причетних до появи карти України без Криму

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна