Аласанію залишили на чолі Суспільного до кінця президентських виборів

 

Голова правління Національної суспільної телерадіокомпанії України Зураб Аласанія виконуватиме свої обов’язки до закінчення президентських виборів.
Таке рішення прийняла наглядова рада НСТУ на засіданні 12 лютого, передає “Детектор медіа”.

Таку пропозицію висунула член награди Тетяна Лебедєва, яка до 8 лютого була головою НР.
Голосування було відкритим. Із першої спроби “за” проголосували вісім членів ради, з другої – 11. При цьому троє – “проти” (В’ячеслав Козак, Євген Глібовицький, Олександр Павліченко), одна – утрималася (Дар’я Карякіна).

Таким чином, змінено попереднє рішення наглядової ради НСТУ, за яким Аласанія мав би піти з посади очільника Суспільного через два тижні, тобто 19 лютого.

За новим рішенням НР, контракт із головою правління НСТУ буде припинено 6 травня 2019 року.

Загалом, було три пропозиції: скасувати рішення НР від 31 січня 2019 року (пропозиція Євгена Глібовицького); припинити дію контракту після закінчення президентських виборів 6 травня та після парламентських виборів – 1 листопада.

На засіданні НР були присутні 16, пізніше – 15 членів наглядової ради НСТУ, сам Зураб Аласанія, члени правління НСТУ, продюсери, донори та журналісти.

Як інформувала “Новинарня“, 31 січня наглядова рада НСТУ прийняла рішення про дострокове припинення контракту з головою правління Суспільного мовлення Зурабом Аласанією. Голосування було таємним. Згідно з цим рішенням, Аласанія мав працювати ще два тижні, а тоді НР призначить тимчасово виконуючого обов’язки.
За словами самого Аласанії, його звільнили через “неувагу” до заходів за участю президента. Натомість деякі члени НР говорять про іншу причину – неналежне використанні донорських коштів та ін.

Читайте також:
Таємне голосування наглядової ради щодо Аласанії – поразка ідеї незалежного Суспільного мовлення, – Барчук

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна