Наглядова рада відправила у відставку голову Суспільного мовлення Зураба Аласанію

 

Наглядова рада Національної суспільної телерадіокомпанії України (НСТУ) у четвер, 31 січня, достроково розірвала контракт із головою правління Зурабом Аласанією.
Про це заступник голови награди Світлана Остапа повідомила на своїй сторінці в “Фейсбуці”.

“Щойно наглядова рада “Суспільного” більшістю голосів проголосувала за дострокове розірвання контракту з головою правління ПАТ НСТУ Зурабом Аласанією. Дев’ять за, три проти”, – написала вона.

Голова наглядової ради НСТУ Тетяна Лебедєва розповіла “Детектору медіа”, що питання про відставку Аласанії порушувалося неодноразово, але раніше його не ставили у порядок денний.

“Сьогодні питання про розірвання контакту було розглянуто, оскільки на засіданні мали почути аргументи усіх членів наглядової ради. Рішення приймали з дотриманням усіх процедур, таємним голосуванням. Із 12 присутніх 9 людей проголосували за недовіру голові правління”, – сказала вона.

За її словами, Зураб Аласанія працюватиме головою правління ще два тижні, тоді наглядова рада НСТУ призначить тимчасово виконуючого обов’язки голови.
Також наглядова рада готуватиме оголошення позастрокового конкурсу на посаду голови правління “Суспільного”. Для цього потрібно створити комісію, розробити умови конкурсу, проголосувати за оголошення конкурсу  тощо.

Голова наглядової ради пояснила, що розірвання контракту із Зурабом Аласанією не стосується членів правління НСТУ та решти його команди. Чи вони залишаться в компанії – їхній вибір.

Голова правління НСТУ Зураб Аласанія та члени правління “Суспільного” були присутні на засіданні наглядової ради. Аласанія сказав журналістами, що поки що не коментує ухвалене наглядовою радою рішення.

За даними ТСН, підставою для розриву контракту стало “невиконання умов контракту”.

“Детектора медіа” інформує, що ініціатором цього питання був член наглядової ради В’ячеслав Козак.

Зураб Аласанія з 25 березня 2014 року по 1 листопада 2016-го був генеральним директором Національної телекомпанії України.
Після створення незалежного Суспільного мовлення, із 10 квітня 2017 року, наглядова рада Національної суспільної телерадіокомпанії  України обрала Аласанію головою правління Суспільного мовлення строком на 4 роки.
У листопаді 2016 року він намагався подати у відставку на знак протесту проти урізання фінансування НСТУ.

Читайте також:
Аласанія не буде “здавати” причетних до появи карти України без Криму

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна