Таємне голосування наглядової ради щодо Аласанії – поразка ідеї незалежного Суспільного мовлення, – Барчук

 

Мирослава Барчук
журналіст, ведуча телеканалу “Еспресо”

(FB)

Євген Глібовицький написав, що події на Суспільному – це згарище дуже важливої для суспільства реформи.
У мене те саме відчуття.

Зураб Аласанія разом із командою поклав багато сил і здоров’я для створення Суспільного мовлення.

Я колись писала про те, що, власне, завдяки Зурабу і людям, яких він навколо себе зібрав, зникло старе УТ-1 – найпідліший підривний інструмент для маргіналізації і ожлоблювання свідомості мільйонів.

Була припинена практика торгівлі ефірами, культурного нафталіну, політичної джинси. І це все – попри недофінансування, тупість бюрократії, опір людей у штучних вінках і в піджаках з розами, відсутність солідарності журналістського середовища, мракобісся маргіналів і ксенофобів, і головне – попри постійну спробу політичного впливу.

Сьогоднішнє таємне голосування Наглядової ради це не просто “поганий знак” чи “тривожний сигнал”, це виглядає як наша спільна поразка – поразка ідеї незалежного Суспільного мовлення.

Усім хто традиційно розповідатиме “а що він такого зробив”. Просто зайдіть на сайт Суспільного, подивіться програми і проекти останніх років і порівняйте з тим, що було 5 років тому.

Читайте також:
Наглядова рада відправила у відставку голову Суспільного мовлення Зураба Аласанію

“Ви бачите, що твориться на Суспільному? На наших очах іде в небуття жлобське УТ-1”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна