“Ви бачите, що твориться на Суспільному? На наших очах іде в небуття жлобське УТ-1”

 

Мирослава Барчук
журналістка, телеведуча каналу “Еспресо”

(FB)

А ви бачите, що твориться на Суспільному телебаченні?

Бачили “Букоголіки” Євгена Стасіневича, “Кулінарно-літературне шоу “Енеїда” Стасіневича і Клопотенка, “Лайфхак українською” з Дмитром Хоркіним, “Як дивитися кіно” з Лук’яном Галкіним, програми Сергія Тримбача, Олега Вергеліса? Вже старші проекти Олександра Зінченка, Юрія Макарова і Євгена Степаненка? Ви це бачили?

Насправді це ж фантастика. На наших очах іде в небуття старе УТ-1 – найпідліший підривний інструмент для маргіналізації і ожлоблювання свідомості мільйонів.

УТ-1 із його культивуванням штучного пасторального села, мелодією сердець двох непотопляємих Білоножків & компані, паєтками і розами на піджаках Поплавського, самодіялкою трудових колективів і прекрасними патріотами, які на посаді генпродюсерів розпродували ефір.

Друзі, ми якось звикли не помічати вчинків, проривів і колосальних зусиль людей, які не завдяки, а всупереч усьому цих проривів досягають. Долаючи недофінансування, непрохідність і тупість бюрократії, політичні інтриги, опір людей з минулого, мракобісся маргіналів, які заявляють про “нечистоту крові” Макарова-Галкіна.

От сьогодні, наприклад, міжнародний день джазу – і “UA:Культура” робить справжній джазовий марафон, який просто зараз ведуть Любов Морозова та Юра Макаров. Ну скажіть, це не чудо? От скажіть!

Колись Ігор Свинаренко гарно сказав: “Я працюю в журналістиці, щоб дати знак порядним хорошим людям, що вони не одні”.

От мені зараз хочеться так сказати людям, які роблять Суспільне: ви не одні. Юрій Макаров, Лук’ян Галкін, Зураб Аласанія і багато-багато інших, захоплююсь.

Читайте також:
Головою Суспільного мовлення знову став Зураб Аласанія

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна