Від вибуху під Оленівкою загинув солдат 24 омбр зі Львова Анатолій Сорочинський

 

24-та окрема механізована бригада ЗСУ імені короля Данила назвала ім’я бійця, який загинув 22 червня внаслідок мінно-вибухових поранень в районі селища Оленівка на Донеччині.
Це 30-річний львів’янин, солдат Сорочинський Анатолій Ярославович.

У “королівській” бригаді нагадали, що військовий підірвався на міні під час перевірки місцевості в секторі відповідальності спостережного посту. Тоді 24 омбр одразу сповістила про смерть побратима. Однак тіло загиблого не могли забрати із “сірої зони” протягом двох днів.

“Інтенсивний вогонь ворога унеможливив негайну евакуацію тіла. Військовослужбовець, який намагався надати йому (Сорочинському) першу невідкладну допомогу, внаслідок психологічної травми в стресовій ситуації не зміг вірно вказати напрямок, де сталась дана трагедія. В результаті цього пошукова група, що складалася з військовослужбовців бригади, не змогла його виявити протягом першої доби. Після чого, враховуючи високу температуру повітря, було прийнято рішення звернутись до гуманітарного проекту «Евакуація-200»”, – розповіли в пресслужбі 24 омбр ввечері 24 червня.

Зазначається, що після досягнення домовленості про повний режим тиші волонтерам вдалося знайти та повернути тіло загиблого бійця вранці 24 червня.

Анатолій Сорочинський народився 19 березня 1989 року, жив у місті Львів.

“…Військовослужбовець на захист своєї Батьківщини став на самому початку війни у складі добровольчого батальйону «Айдар», а в кінці 2017 року прийшов до лав “королівської” бригади.

Анатолій загинув як справжній воїн і до останньої хвилини свого життя не випускав з рук своєї зброї, з якою його і знайшли пошуковці”,

– ідеться в повідомленні 24 омбр.

В підрозділі висловили співчуття родині та побратимам загиблого героя.

За даними “Новинарні“, Анатолій Сорочинський — восьма бойова втрата ЗСУ в червні 2019 року.

4 червня внаслідок обстрілу автомобіля військових у районі с. Новоселівка Друга на Донеччині (Ясинуватській район) полягли двоє бійців 17-ї окремої танкової Криворізької бригади ЗСУ Едуард Лазарєв і Олександр Лин.

5 червня на Луганщині від кулі снайпера загинув сержант 54 омбр Владислав Бережний.

7 червня внаслідок прицільного артилерійського обстрілу збройними формуваннями Російської Федерації позицій спецпідрозділу “Азов” поблизу населеного пункту Новолуганське на Світлодарській дузі загинули двоє бійців — Дмитро Пругло (“Круглий”) і Максим Олексюк (“Максон”).

Під час нічних обстрілів 19 червня біля Новотроїцького на Донеччині загинув морський піхотинець Олександр Ляшок із 35 обрмп.

23 червня в Харківському госпіталі від важкого осколкового поранення голови, отриманого 19 червня, помер Олексій Карлаш з позивним “Карлсон“ із 54 омбр.

Читайте також:
Дев’ять загиблих героїв травня. ІСТОРІЇ, ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна