На Луганщині від кулі снайпера загинув сержант 54 омбр Владислав Бережний

 

Військовослужбовець 54-ї окремої механізованої бригади сержант Владислав Бережний загинув сьогодні, 5 червня, від кулі ворожого снайпера.

Про це інформує місцеве видання Сватове.City з посиланням на інформацію, яку отримали у військкоматі.

Владислав народився 11 червня 1996 року у місті Сватове на Луганщині. 11 червня йому мало виповнитися 23. Навчався у сватівській школі №6. Після школи півроку працював на одному з місцевих підприємств. На війну хлопець пішов у 18 років. У січні 2015 підписав довгостроковий контракт — до завершення АТО. Другий контракт Владислав підписав у 2017.

У березні 2018 року в інтерв’ю журналістам він розповідав про те, як прийняв рішення йти на війну. На той час він був сержантом, командиром відділення та БМП.

Я і моя родина з самого початку були українських поглядів. Ми не хотіли, щоб в нашому місті, та й взагалі на Донбасі, був «русскій мір». І я вирішив стати на захист свого рідного краю. На той момент мені було 18 років. Пішов у військову частину, мені запропонували строкову службу або контракт. Я підписав довгостроковий контракт з 5-го січня 2015 року до завершення АТО. Звичайно, батьки були в шоковому стані, не хотіли, щоб я в такому ранньому віці йшов на війну, але потім вони мене підтримали”, – розповідав Владислав.

Служив “на нулі”. Пригадував бойові операції, втрати у підрозділі.

“Особливо пам’ятаю дату 19 грудня 2017 року, коли був дуже важкий бій на Світлодарській дузі. Тоді ми разом із побратимами просунулися вперед і зайняли 1,5 км ворожих позицій – «ліс». На жаль, деякі мої друзі під час цієї операції загинули: «Ефа», «Сім’янин», «Шайтан», «Гюрза», «Санич»… Я їх буду пам’ятати завжди. Військовослужбовець «Піранья» отримав важке поранення, яке було майже несумісним з життям, але, на щастя, його вдалося врятувати, і зараз він знаходиться на лікуванні. Хочеться, щоб нам давали більше змоги воювати, проводити всілякі операції, віддавали команди просуватися вперед, щоб ми мали змогу визволяти нові й нові території-позиції”, – говорив військовослужбовець.

У Владислава залишилася дружина і двоє дітей — шестирічна донька і дворічний син.

У прес-центрі Об’єднаних сил під час вечірнього зведення підтвердили втрату.

“У районі відповідальності оперативно-тактичного угрупування “Північ” противник з автоматичної стрілецької та снайперської зброї двічі обстріляв позиції Об’єднаних сил поблизу населеного пункту Золоте-1. Вогонь ворог вів з напрямку населеного пункту Золоте-5.
Внаслідок ворожих обстрілів загинув один військовослужбовець Об’єднаних сил“, – йдеться у повідомленні.

Як інформувала “Новинарня“, за добу 4 червня і з початку 5 червня, до 7:00, загинули троє українських військових. Двоє загиблих 4 червня – із 17-ї окремої танкової Криворізької бригади ЗСУ. Вони загинули внаслідок влучення протитанкової керованої ракети в автомобіль ГАЗ-66, який перевозив продукти.

Читайте також:
У зоні ООС трагічно загинув десантник Вадим Забава

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна