У госпіталі помер 26-річний боєць 54 омбр Олексій Карлаш, поранений під Попасною 19 червня

доповнено

У Харківському госпіталі від важкого осколкового поранення голови, отриманого 19 червня, помер 26-річний боєць Збройних сил Олексій Карлаш з позивним “Карлсон“.

Про смерть побратима в неділю, 23 червня, першим повідомив у соцмережі ветеран АТО Олексій Бешуля, який на початку війни служив із Карлашем у 54-му окремому розвідбатальйоні.

“Карлсон”. Олексій Карлаш. Починали службу разом у 2014 році. А сьогодні вранці він помер у Харківському госпіталі. Уламкове поранення в голову. Операція. Близько десятої ранку його не стало. Колись ми всі побачимось знову”, – написав Бешуля у “Фейсбуці”.

За даними “Новинарні“, молодший сержант Карлаш воював у лавах 54-ї окремої механізованої бригади ЗСУ. Отримав важке поранення в голову в районі міста Попасна на Луганщині.

“На спостережний пункт прильот 120-мм, бо аж каску розірвало”, – розповіло джерело.

Олексій Карлаш народився 30 березня 1993 року в селі Розкопанці Богуславського районної області. Мешкав у Києві.

Навчався в коледжі ресторанного сервісу і туризму Національного університету харчових технологій.

На війні був із 2014 року. У перерві між мобілізацією і поверненням до ЗСУ на контракт працював в “Оксі таксі”.

У грудні 2018-го Карлсон знову вирушив у зону ООС, в район міста Попасна. Друзі Олексія пишуть у соцмережах, що йому залишалося служити на ротації близько місяця.

Олексій був активним користувачем “Фейсбуці”, не полишав громадську діяльність навіть в армії. Під час відпустки в Києві 10 червня брав участь в акції на Банковій “Зупини капітуляцію” , спрямованій проти намірів нової влади “не стріляти у відповідь”. Увечері після цього відбув поїздом на Донбас.

Карлаш активно виступав проти президента Володимира Зеленського.

У загиблого залишилися мати і брат.

Олексій Бешуля оприлюднив номер банківської картки матері загиблого:
5167 4999 9090 2167  (Ощадбанк), Карлаш Світлана Степанівна.

За повідомленням пресцентру ООС, 19 червня, збройні формування Російської Федерації 24 рази обстрілювали позиції ЗСУ з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Зокрема, в районі Попасної були застосовані гранатомети різних систем та великокаліберні кулемети.
В той день загинув морпіх Олександр Ляшок зі 137 омпб. Повідомлялося, що ще двоє воїнів отримали поранення.

Читайте також:
Доба ООС: 31 обстріл, один воїн загинув, вісім поранених

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна