На Донеччині загинули бійці полку “Азов” Дмитро Пругло і Максим Олексюк. ФОТО

 

Вночі у п’ятницю, 7 червня, внаслідок прицільного артилерійського обстрілу збройними формуваннями Російської Федераціїпозицій спецпідрозділу “Азов” поблизу населеного пункту Новолуганське на Світлодарській дузі загинули двоє бійців — Дмитро Пругло (“Круглий”) і Максим Олексюк (“Максон”).

Про це повідомили у прес-службі полку “Азов”.

“Ворог, підступно знехтувавши всіма домовленостями та режимом припинення вогню, атакував наші опорні пункти з артилерії 122 мм та мінометів 120 мм”, — йдеться у повідомленні.

Полтавець Дмитро Пругло (“Круглий”) прийшов в “Азов” ще 2014 року, брав участь у всіх ключових боях підрозділу, де показав свої хоробрість та професіоналізм. Займав посаду заступника командира роти з роботи із особовим складом, його бійці завжди брали з нього приклад та щиро поважали. Йому було 28 років.

Дмитро Пругло

23-річний Максим Олексюк “Максон” долучився до полку 2017-го, за півтора роки служби проявив себе відданим військовій справі, відповідальним та щирим побратимом.

Максим Олексюк

“Цей військовий злочин вкотре демонструє, що будь-які домовленості чи то з Росією, чи то з її маріонетками “ЛДНР” нічого не варті. Цим нелюдам невідомі поняття військової честі та гідності. Хочемо запевнити та поставити перед фактом увесь світ – ми помстимось за загибель наших побратимів устократ”, – емоційно коментують у прес-службі полку “Азов”.

Полеглі з Азову 1 Полеглі з Азову 2 Полеглі з Азову Азов - Пригло
<
>

У прес-службі президента України Володимира Зеленського заявили, що ескалація збройного протистояння на Донбасі, внаслідок якої загинули українські військові, свідчить про “втрату Росією контролю над бойовиками”. Представники опозиції з партії екс-президента Порошенка розкритикували такий коментар адміністрації Зеленського.

За даними “Новинарні“, “азовці” Дмитро Пругло і Максим Олексюк — четверта і п’ята бойова втрата Збройних сил України в червні 2019 року.

4 червня внаслідок обстрілу автомобіля військових у районі с. Новоселівка Друга на Донеччині (Ясинуватській район) полягли двоє бійців 17-ї окремої танкової Криворізької бригади ЗСУ Едуард Лазарєв і Олександр Лин.

5 червня на Луганщині від кулі снайпера загинув сержант 54 омбр Владислав Бережний.

Читайте також:
Дев’ять загиблих героїв травня. ІСТОРІЇ, ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна