Ескалація на Донбасі свідчить про втрату Росією контролю над найманцями, – Зеленський. У Порошенка різко відповіли

 

Президент України Володимир Зеленський заявив, що ескалація збройного протистояння на Донбасі, внаслідок якої загинули українські військові, свідчить про втрату Росією контролю над бойовиками.

Про це повідомляє прес-служба президента.

“Кричуще порушення Мінських угод — застосування артилерії — свідчить, щонайменше, про часткову втрату управління та контролю над найманцями. Ми сподіваємося, що російська сторона відновить контроль над цими підрозділами”, — заявив Зеленський.

Президент назвав обстріли з боку окупантів спробою зірвати переговори щодо припинення вогню та наголосив, що за таких умов ЗСУ стрілятимуть у відповідь.

“Обстріли українських військових — очевидна спроба вкотре зірвати процес перемовин щодо припинення вогню. Хоч би хто віддав наказ — Збройні сили України відповідатимуть жорстко та відповідно до ситуації. А на дипломатичному рівні наша позиція про необхідність припинення вогню та звільнення полонених залишиться твердою та незмінною”, — додав Зеленський.

Представники опозиції з партії екс-президента Порошенка розкритикували такий коментар адміністрації Зеленського.

“Президент Зеленський сподівається, що російська сторона відновить свій контроль над підрозділами! Мова йде про контроль над окупаційними військами, і Зеленський сподівається, що РФ не піде геть, не забере свою зброю і техніку з української землі, не виведе своїх найманців, а… відновить свій контроль над підрозділами. Відкрию “таємницю” — в РФ є повний контрольну над так званою “владою” так званих ОРДЛО, й 400 км українського кордону”, — зазначила перша заступниця голови Верховної Ради Ірина Геращенко.

“Зеленський почав процес олюднення і створення іміджу для Росії. Офіційного, з офіційного сайту, прямо от “в лоб”. Мовляв, “нема обстрілів на фронті — Росія молодець, якісно стримує і контролює”, “найманці застосували артилерію (до речі, звідки вона у них?) — Росія не винна, це найманці вийшли з-під контролю”, — наголосив колишній радник п’ятого президента України Петра Порошенка Юрій Бірюков.

Як повідомляла “Новинарня“, унаслідок ворожих обстрілів у зоні Операції об’єднаних сил 6 червня двоє українських військових зазнали поранень. З ранку 7 червня станом на 7:00 загинули двоє бійців ООС, четверо зазнали поранень і ще четверо — травмувань.

Зокрема, збройні формування Російської Федерації завдали артилерійський удар по позиціях полку Нацгвардії “Азов”, який дислокується у районі Новолуганського на Донеччині.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна