ГУР домовилося з країнами НАТО про масштабніший обмін розвідінформацією

 

Начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України генерал-полковник Василь Бурба відвідав з робочим візитом країни Балтії. Домовився про плідну співпрацю.

Про це в п’ятницю, 21 червня, інформує прес-служба ГУР МОУ.

Зазначається, що під час переговорів з керівниками розвідувальних структур держав-членів Північноатлантичного Альянсу генерал-полковник Василь Бурба оприлюднив чергові докази військової активізації Росії на окупованих територіях України та поблизу кордонів країн Європи.

“З метою своєчасного виявлення ознак підготовки Росії до розширення збройної агресії проти нашої держави та можливих військових дій РФ в регіонах Чорного та Балтійського морів керівники воєнних розвідок Північноатлантичного Альянсу та України домовилися про значне збільшення обсягів обміну розвідувальною інформацією“, – йдеться у повідомленні.

Наразі, за інформацією пресслужби ГУР, здійснюється підготовка спільних розвідувальних оцінок щодо дій країни-агресора представниками ГУР МО України та НАТО. Підписано Меморандум про взаєморозуміння у сфері розвідувальної діяльності.

За результатами зустрічей генерал-полковника Василя Бурби з начальниками воєнних розвідок Литви, Латвії та Естонії налагоджено обмін досвідом протидії російській агресії за ключовими напрямами розвідувальної діяльності, зокрема в галузі кібернетичної розвідки.

Як інформувала “Новинарня“, у Литві двох громадян засудили за шпигунство на користь Росії.

Читайте також:
У ГУР МОУ проводять збір із керівним складом розвідки

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна