Помер 48-річний солдат із Львівщини Роман Досяк, якого поранили під Кримським

доповнено

У лікарні імені Мечникова в Дніпрі після п’яти днів операцій помер військовослужбовець 10 огшбр зі Львівщини Роман Досяк, якого поранили на Луганщині під Кримським.

Про смерть воїна ввечері 22 травня на своїй сторінці у Facebook написав заступник головного лікаря закладу Олександр Толубаєв.

Зазначається, що Роману було 48 років, він отримав кульове поранення поблизу Кримського на Луганщині. Доставлений у лікарню Мечникова 18 травня з важкою черепно-мозковою травмою.

Як повідомляла “Новинарня“, ім’я пораненого 18 травня називав прес-центр штабу ООС.

“Тривала нейрохірургічна операція, складна боротьба за життя в реанімації. Вдень і вночі анестезіологи і нейрохірурги робили все, навіть неможливе, з надією на покращення, з вірою в життя. На жаль, цього разу смерть була сильніша. Серце Романа зупинилось о 23.15”, – написав лікар.

Куля влучила солдатові в лоба. Вхідний отвір над правим оком. Вихідний – з лівої скроні.

Як пише LMN, загиблий – із села Ліщин Жидачівського району Львівської області.

Перші повідомлення про його належність до 24-ї окремої механізованої бригади імені Короля Данила були помилковими.

Досяк – контрактник 10-ї гірсько-штурмової бригади ЗСУ, це підтвердили та підрозділі.

За даними “Новинарні“, Роман Мирославович Досяк народився 24 листопада 1970 року. Жив у Львові.

Вдовою залишилися дружина з двома дорослими дітьми.

В останню хвилину біля воїна була мама Ольга Досяк.

“Не можемо повірити, що Романа більше немає. Це була особлива людина. Він один з нашого села пішов воювати на фронт. Удома залишив дружину Наталю, двох діток. Донька навчається на першому курсі в ліцеї, син – другокласник. Вони живуть у Львові, тут мешкає мама Романа. Вона виховала троє дітей. Донька – в Італії. Одного сина, Романового брата, минулого літа поховала – трапився нещасний випадок. Аби мама не залишалася самотньою, Роман, невістка та онуки дуже часто до неї навідувалися. Коли пані Оля дізналася, що трапилося зі сином, одразу з невісткою поїхала у Дніпро. Наталя змушена була повернутися додому, бо малий прихворів. Пані Оля залишилася біля сина”, – розповіла LMN директор школи у Ліщині Марія Бурбела.

Про обставини бою, в якому зазнав поранення Досяк, повідомляв прес-центр ООС.

Зазначалося, що 18 травня з метою охоплення ротного опорного пункту бригади, яка обороняє селище Кримське, група ворожої піхоти опівночі перемістилася в “смугу забезпечення”.

“Для прикриття дій своєї піхоти ворог розпочав інтенсивний обстріл наших позицій з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.
Солдати Петро Парсенович та Роман Досяк в цей час знаходилися на взводному опорному пункті. Помітивши переміщення ворога, вони разом з товаришами відкрили вогонь по групі противника. В результаті рішучих дій наших захисників ворог був примушений відступити.
Для прикриття відступу противник посилив обстріл взводного опорного пункту, в результаті чого Петро і Роман отримали поранення. Їм надали необхідну допомогу та евакуювали. Загрози для життя військовослужбовців немає”, – розповів речник прес-центру ООС Олексій Жуганов на брифінгу в неділю, 19 травня.

Як інформувала “Новинарня“, у Дніпрі нейрохірурги рятують двох поранених на фронті бійців.

За даними “Новинарні“, Роман Досяк – сьома бойова втрата Збройних сил України в травні 2019 року.

1 травня під час бойового зіткнення поблизу села Миколаївка (Волноваський район) на Донеччині отримали важкі поранення три морпіхи взводу розвідки 137 ОБМП 35 ОБрМП. Командир взводу Іван Сакаль помер 6 травня – після п’ятьох діб перебування в комі та кількох операцій у реанімаційному відділенні обласної лікарні ім. Мечникова в Дніпрі.

Його побратим Денис Козьма опинився на боці бойовиків, про його долю кілька днів не було відомостей. Тіло загиблого віддали українській стороні 8 травня.

7  травня на спостережному посту біля смт Південне на Горлівському напрямку від вогнепального поранення зі снайперської зброї поліг командир відділення 2-ї “афганської” штурмової роти 24 ошб “Айдар” 53 омбр Сергій Дрогін.

8 травня в бою під селом Павлопіль, неподалік від Маріуполя, загинув командир десантно-штурмового відділення 79 одшбр Володимир Коваль.

14 травня у Попаснянському районі Луганської області від кулі снайпера загинув боєць 46-го окремого батальйону спецпризначення “Донбас-Україна” ЗСУ Антон Безверхній із позивним “Пітбуль”.

16 травня на Приазов’ї, біля села Водяне, під час ведення двостороннього бою загинув навідник 79 одшбр прапорщик Василь Джус.

Читайте також:
За час російської агресії на Донбасі загинули 2973 українські воїни

Окупанти 5 разів порушили “режим тиші”, один воїн ЗСУ поранений

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна