На Приазов’ї загинув прапорщик 79-ї одшбр Василь Джус

 

У четвер, 16 травня, внаслідок мінометного обстрілу бойових позицій на Приазов’ї, під час ведення двостороннього бою від смертельного поранення загинув навідник одного із підрозділів 79-ї окремої десантно-штурмової бригади Десантно-штурмових військ Збройних сил України, прапорщик Василь Джус.

Про це повідомили бійці 79-ї одшбр на сторінці у Facebook.

Василь Богданович Джус народився 25 вересня 1974 року, мешкав на Івано-Франківщині.

“Ми втратили досвідченого і вправного воїна, вірного товариша, який завжди підставляв плече, нарівні з усіма обороняв наші рубежі”, — написали побратими загиблого.

Василь Джус 2 Василь Джус 4 Василь Джус 1
<
>

За даними “Новинарні“, Василь Джус – шоста бойова втрата Збройних сил України в травні 2019 року.

1 травня під час бойового зіткнення поблизу села Миколаївка (Волноваський район) на Донеччині отримали важкі поранення три морпіхи взводу розвідки 137 ОБМП 35 ОБрМП. Командир взводу Іван Сакаль помер 6 травня – після п’ятьох діб перебування в комі та кількох операцій у реанімаційному відділенні обласної лікарні ім. Мечникова в Дніпрі.

Його побратим Денис Козьма опинився на боці бойовиків, про його долю кілька днів не було відомостей. Тіло загиблого віддали українській стороні 8 травня.

7  травня на спостережному посту біля смт Південне на Горлівському напрямку від вогнепального поранення зі снайперської зброї поліг командир відділення 2-ї “афганської” штурмової роти 24 ошб “Айдар” 53 омбр Сергій Дрогін.

8 травня в бою під селом Павлопіль, неподалік від Маріуполя, загинув командир десантно-штурмового відділення 79 одшбр Володимир Коваль.

14 травня у Попаснянському районі Луганської області від кулі снайпера загинув боєць 46-го окремого батальйону спецпризначення “Донбас-Україна” ЗСУ Антон Безверхній із позивним “Пітбуль”.

Читайте також:
За час російської агресії на Донбасі загинули 2973 українські воїни

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна