У бою під Павлополем загинув старшина ДШВ Володимир Коваль з Хмельниччини

доповнено

Стало відоме ім’я українського військовослужбовця, який загинув унаслідок бойових дій в районі Маріуполя в ніч на 8 травня. Це командир відділення 79 одшбр Десантно-штурмових військ ЗСУ старшина Володимир Коваль.

Як передає “Новинарня“, особу загиблого назвала прес-служба командування ДШВ.

“Сьогодні вночі, 8 травня, на одній із позицій на Приазов’ї внаслідок прицільного обстрілу з боку незаконних збройних формувань у ході двостороннього бою від важкого поранення загинув військовослужбовець 79-ї окремої десантно-штурмової бригади ДШВ ЗС України, командир десантно-штурмового відділення старшина Коваль Володимир Валентинович”, – ідеться в повідомленні на ФБ-сторінці командування.

Полеглий був уродженцем Хмельницької області.

“Невимовна втрата гнітить, викликає лють та сльози, не дозволить нам покласти зброю. Наша спільна справа буде продовжена!” – заявили в командуванні Десантно-штурмових військ, висловивши співчуття рідним та близьким загиблого воїна.

Раніше речник Міноборони інформував, що український воїн загинув унаслідок нічного обстрілу російсько-окупаційними військами з піхотного озброєння (АГС, ВКК та стрілецької зброї) позицій ЗСУ в районі села Павлопіль на півдні Донеччини.

ДОПОВНЕНО. Володимир Коваль – хмельничанин, йому був 51 рік. Про це розповіла координатор центру допомоги учасникам АТО у Хмельницькій області Наталя Дзекар.

“Він був командиром відділення в 79-ій окремій десантно-штурмовій бригаді, що дислокується на Приазов’ї. До цього наш земляк служив у 92-й бригаді. У Володимира залишилася дружина та 27-річна донька”, – уточнила координаторка

Наразі вирішується питання про транспортування загиблого до Хмельницького.

За даними “Новинарні“, Володимир Коваль – третя бойова втрата ОС у травні.

7 травня в бою під Горлівкою загинув боєць 24-го ошб “Айдар” старший солдат Сергій Дрогін.

6 травня у шпиталі Дніпра помер 24 річний старший сержант Іван Сакаль, командир взводу розвідки 137-го окремого батальйону морської піхоти ВМС ЗСУ. Він був поранений 1 травня поблизу Новотроїцького.

Читайте також:
15 загиблих українських героїв квітня. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна