У штабі ООС назвали імена чотирьох поранених суботи, яких представлять до нагород

 

У прес-центрі штабу Об’єднаних сил розповіли про обставини бойових поранень українських воїнів 18 травня та назвали їхні імена.

Зазначається, що прапорщик Олександр Козин і солдати Петро Парсенович, Роман Досяк та Сергій Савельєв будуть представлені до нагородження.

На Луганському, з метою охоплення ротного опорного пункту бригади, яка обороняє селище Кримське, група ворожої піхоти опівночі перемістилася в “смугу забезпечення”.

“Для прикриття дій своєї піхоти ворог розпочав інтенсивний обстріл наших позицій з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.
Солдати Петро Парсенович та Роман Досяк в цей час знаходилися на взводному опорному пункті. Помітивши переміщення ворога, вони разом з товаришами відкрили вогонь по групі противника. В результаті рішучих дій наших захисників ворог був примушений відступити.
Для прикриття відступу противник посилив обстріл взводного опорного пункту, в результаті чого Петро і Роман отримали поранення. Їм надали необхідну допомогу та евакуювали. Загрози для життя військовослужбовців немає”, – розповів речник прес-центру ООС Олексій Жуганов на брифінгу в неділю, 19 травня.

Він повідомив, що на цьому ж напрямку вдень противник намагався у межах іншого батальйонного району оборони провести розвідку боєм. Під прикриттям вогню гранатометів ворожа піхота почала наближатись до наших позицій.
Солдат Сергій Савельєв після виявлення ворога разом із товаришами зосередженим вогнем примусив противника відступити.
Під час зміни позиції поблизу Сергія вибухнула одна з ворожих гранат, внаслідок чого воїн отримав поранення. Йому було надано медичну допомогу та організовано евакуацію. Загрози для життя військовослужбовця немає.

Поблизу міста Авдіївка на Донеччині противник намагався приховано переміститися в смугу забезпечення, щоб покращити позиції. Прапорщик Олександр Козин, який в цей час перебував на ВОПі, помітив рух противника та разом із товаришами відкрив по ворогу вогонь, примусивши його відступити.

“Прикриваючи свій відступ, противник розпочав обстріл наших захисників з автоматичних станкових гранатометів. Внаслідок вибуху гранати Олександр отримав поранення. Військовослужбовцю було надано допомогу та евакуйовано. Загрози його життю немає”, – зазначив Жуганов.

Він нагадав, що за минулу добу збройні формування Російської Федерації 18 разів обстріляли позиції наших захисників, при цьому шість разів – із застосуванням заборонених Мінськими угодами артилерійських систем калібрів 152 і 122 мм, мінометів калібрів 120 і 82 мм із загальною витратою 81 боєприпас.

“На ворожі провокації підрозділи Об’єднаних сил дали адекватну відповідь. За даними розвідки Об’єднаних сил, в районі проведення операції протягом минулої доби двох окупантів було знищено, ще трьох – поранено“, – розповів речник.

Читайте також:
Миттєва реакція: “Азов” показав відео знищення російської гаубиці, ВОПу й БМП

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна