“Куля пробила око”. У Дніпрі нейрохірурги рятують двох поранених на фронті бійців

 

У Дніпрі, в обласній клінічній лікарні імені Мечникова, рятують двох тяжкопоранених бійців, доправлених санавіацією із зони бойових дій на Донбасі.

Про це у середу, 22 травня, розповів головний лікар закладу Сергій Риженко.

Військові отримали поранення в районі села Водяного на Донеччині, обидва у тяжкому стані.

За словами Риженка, у 33-річного пораненого військового через вибух снаряда численні опіки та осколкові ураження обличчя й кінцівок. Є також загроза втрати зору. За словами медика, врятувало його те, що він був у бронежилеті.

24-річному бійцеві, якого також доправили до закладу, куля влучила в голову – зайшла через око, зачепивши головний мозок. Операція тривала кілька годин, кулю витягли. Зараз поранений все ще у вкрай важкому стані, він підключений до апарату штучного дихання.

Відзначимо, що з початку бойових дій на Донбасі Дніпропетровська обласна клінічна лікарня імені Мечникова прийняла на лікування понад 12 тисяч бійців.

Як інформувала “Новинарня“, в Одесу літаком доставили 12 поранених на фронті військових.

Читайте також:
Поблизу селища Шуми бойовики відкрили снайперський вогонь: троє військових поранено

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна